SNOWBOARD

»

VIJESTI

19.03.2012.      

Autor: Goran Razić

Foto i video: ESPN

 

Tignes Winter X-Games 2012.: Sve pobjede u Kanadu i SAD

Pored TTR-a, vjerojatno najpopularnija serija freestyle ski i snowboard natjecanja održana je od 14. do 16.03. u francuskom Tignesu. Rideri i riderice sa sjevenoameričkog kontinenta još jednom dokazali kako im trenutno nema premca.

Nekoliko desetaka tisuća ljudi, koliko je u tri dana pohodilo popularni Tignes zbog X-Gamesa, može biti iznimno zadovoljno prikazanim. Nakon siječanjskog X-Gamesa u Aspenu, prošlotjedno natjecanje u francuskoj freestyle i freeride "meki" ponudilo je osam natjecanja, točnije, po dvije discipline za skijašice i skijaše te dvije za borderice i bordere. 

Sve pobjede ostvarili su rideri iz Kanade, odnosno SAD-a, a ponovni highlight je doživjela Jamie Anderson u Snowboard Slopestyleu. Anderson je svojim odličnim nastupom obranila prošlogodišnje zlato na X-Gamesima odvezavši odličan 720 tail grab i switch back 540. U muškoj snowboard konkurenciji, gledatelji su ponovo mogli uživati u majstorijama Shauna Whitea. White je ponovo ponudio iznimno visoku razinu vožnje, osvojivši uz Jamie Anderson najviše ocjene te pobijedivši i u Slopestyleu i u Superpipeu. Whiteova vožnja praktički bez greške uključivala je switch cab double cork, double McTwist 1260 i alleyoop rodeo, čime je zaslužio ukupnu ocjenu 98. 

"Osjećam se odlično. U prvoj vožnji sam dao maksimum, ostavivši mogućnost da ću u drugoj imati prilike popraviti situaciju. Jednostavno sam presretan s tako odličnom izvedbom", nije krio oduševljenje White. 

» Cjeloviti rezultati Tignes Winter X-Gamesa 2012.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1279302
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr