NATJECANJA

»

SKIJANJE

27.03.2013.      

Autor: Majda Gregorović Čolović

Foto: Andy Parant

 

X Games Tignes ski: Pobjede favoritkinje, first-time finalista, najmlađeg i povratnice

Nakon odgode Slopestyle finala za žene zbog lošeg vremena, slijedeći dan osvanuo je savršen za održavanje i ženskog i muškog Slopestyle finala.

Slopestyle žene: Pobjedu je odnijela glavna favoritkinja Kaya Turski, već u prvoj vožnji osvojivši 92,3 boda. U drugoj vožnji je još dodatno popravila rezultat sa 93,33 boda, te time ostvarila svoju četvrtu pobjedu na X Games u Tignesu. Njena pobjednička vožnja sastojala se od switch right 450 disaster na down flat railu, blindswapped sa Walker raila na down box, left 540 safety grab, switch right 540 Japan, right misty 540 to switch right 270 on 270 off na shark fin railu.

Na drugom mjestu našla se glavna konkurentica i pobjednica ovogodišnjih X Games u Aspenu, Norvežanka Tiril Sjastad Christiansen, a na trećem Australka Dara Howell.

Rezultati:

1. Kaya Turski (CAN) 93,33
2. Tiril Christiansen (NOR) 90,66
3. Dara Howell (AUS) 88,33

Kompletni rezultati

Kaya Turski pobjednička vožnja:



Slopestyle muškarci: Slopestyle natjecanje za muškarce bilo je neizvjesno do samoga kraja. Gus Kenworthy pao je u prve dvije vožnje, te je u posljednju vožnju krenuo sa sedme pozicije. Treća sreća ga je poslužila pa je uspio osvojiti treće mjesto.

Jossi Wells također je bio u problemima, ali je zato u posljednjoj vožnji opasno priprijetio vodećem McRae Williamsu. Osvojio je 93,00 bodova što je ipak bilo dovoljno tek za drugu poziciju.

McRae Williams priredio je svojevrsno iznenađenje. Naime, ovo mu je bilo tek prvo X Games finale za koje se uspio kvalificirati. Williams je i prije početka natjecanja bio u problemima i brigama dali će uopće moći nastupiti budući mu je avio kompanija zagubila prtljagu. U posljednji čas je dobio opremu, uspio se kvalificirati u finale, te u finalu osvojio prvo mjesto sa 94,33 boda.

Rezultati:
1. McRae Williams (USA) 94,33
2. Jossi Wells (NZL)     93,00
3. Gus Kenworthy (USA) 92,00

Kompletni rezultati

Highlights video:



Superpipe muškarci: Najmlađi natjecatelj u Ski Superpipe konkurenciji, 17ogodišnji Torin Yater-Wallace iz Aspena, Colorado, ponovio je prošlogodišnji uspjeh na X Games u Tignesu i osvojio zlatnu medalju. Torin se od početka svoje X Games karijere 2011. godine, svaki put uspinje na pobjedničko postolje, te sada već ima, brojeći i Aspen i Tignes, ukupno 6 medalja sa ovog natjecanja.

Poveo je već nakon prve vožnje. Međutim, u drugoj vožnji potisnuli su ga David Wise i domaćin Kevin Rolland na treću poziciju. U trećoj, posljednjoj vožnji Torin je izveo right double cork 1260 mute, left cork 1080 tail, switch right cork 720 mute, alley-oop double flat 900 Japan i double flat 900 Japan, te sa 93,66 povratio prvo mjesto.

Rezultati:
1. Torin Yater-Wallace (USA) 93,66
2. David Wise (USA) 92,33
3. Kevin Rolland (FRA) 91,66

Kompletni rezultati

Highlights video:

Superpipe žene: Nakon osvajanja bronce na X Games 2006. godine, Francuskinja Marie Martinod-Routin (28) odlučila se povući iz natjecateljskog života i posvetiti se obitelji i odgajanju svoje kćeri. Ove godine, inspirirana pokojnom Sarah Burke, odlučila se vratiti natjecanjima, zbog mogućnosti sudjelovanja na Olimpijskim igrama u Sočiju sljedeće godine. Na predolimpijskom natjecanju u Sočiju u veljači već je osvojila četvrto mjesto i najavila svoj povratak „na velika vrata“.

Već u prvoj vožnji Martinod je izvela left 540 safety, right 540 opp mute, flair safety, straight air i left 720, čime je zaradila 86,33 bodova, što se pokazalo neuhvatljivim za ostale natjecateljice.

Francusko slavlje upotpunila je Anais Caradeux sa osvojenim srebrom. A na trećem mjestu broncom se okitila Amerikanka Maddie Bowman.

Rezultati:
1. Marie Martinod-Routin (FRA) 86,33
2. Anais Caradeux (FRA) 85,33
3. Maddie Bowman (USA) 85,00

Kompletni rezultati

Marie Martinod pobjednička vožnja:

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 259413
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr