NATJECANJA

»

SNOWBOARD

11.11.2008.      

Autor: Ante Pašalić 

Horsefeathers Pleasure Jam 2008

Andreas Wiig pobjednik je TTR 4 Star Horsfeathers Pleasure Jama!

Još je jedan Pleasure Jam iza nas. Time je neslužbeno započela snowboard sezona na ovom dijelu planeta. Odlične vibracije pratile su natjecanje kroz cijeli vikend, kako u parku, tako i u Schladmingu, na odličnim partyjima, koji su trajali cijeli vikend.

Više od 2.000 ljudi posjetilo je Dachstein ledenjak proteklog vikenda, kako bi vidjeli uživo neke od najboljih snowboardera današnjice. Natjecanje je održano u odlično uređenom Atomic Superparku, koji je pružio odlično pripremljene elemente u cijelom parku. Ne samo da su natjecatelji bili zadovoljni uređenjem, nego su svi posjetitelji bili zadovoljni, jer su mogli voziti cijeli dan, rame uz rame sa najboljima.

Kako je Superpark podijeljen na tri staze, jib, pro kicker line i medium kicker line te početnički park, organizatori su odlučili ograditi samo srednji dio parka, tj. pro line, kako bi natjecatelji mogli voziti bez smetnji drugih ridera. Ostatak Superparka ostao je na volji svim posjetiteljima, što se itekako koristilo!

Natjecanje su obilježila svjetska imena poput Andreasa Wiiga, Eera Ettale, Stefana Gimpla, te mnogih drugih... Demonstrirali su odlične vožnje kroz cijeli vikend te su izmamili uzbuđenja svim prisutnim gledateljima.

Pobjednik ovogodišnjeg Horsefeathers Pleasure Jam je Norvežanin, Andreas Wiig, koji se jedva provukao kroz subotnje kvalifikacije, te naposljetku ostvario najbolji plasman i vrijednih 7.500 USD prve nagrade, s trikovima Sw Bs 900, Fs 1080, Bs Rodeo 900. Možda najveće iznenađenje ovogodišnjeg Jama dolazi nam iz zemlje koja uopće nema planine - Belgije. Sedamnaestogodišnji Seppe Smits osvojio je drugo mjesto. Treće mjesto osvojio je nama dobro poznati Slovenac Matevž Petek. Svjetski superstar Eero Ettala osvojio je "Best Trick" nagradu, sa Sw Double Backflip, te je također osvojio nagradno putovanje na Bali surfcamp u trajanju od 3 tjedna.

Kod djevojaka, osim iznimno malog broja prijavljenih za ovako veliko natjecanje, briljirala je Čehinja Sarka Pancochova, koja je osvojila prvo mjesto. Drugo mjesto osvojila je Silvia Mittermuller iz Njemačke, a treće Finkinja Enni Rukajarvi.

Za kraj bi mogli dodati dojmove gotovo svih posjetitelja ovog vikenda -  ovogodišnji Horsefeathers Pleasure Jam je bio najbolji do sada.

Finalni rezultati, boarderi;

1. WIIG, Andreas NOR
2. SMITS, Seppe BEL
3. MATEVZ, Petek SLO
4. SÖRMAN, Chris SWE
5. ETTALA, Eero FIN
6. PAUMOLA, Ville FIN
7. SAARENPÄÄ, Sami FIN
8. LONGO, Arthur FRA
9. MAUSSER, Florian AUT
10. MAURER, Stephan SUI
11. UOTILA, Ville FIN
12. ELHARDT, Elias GER
13. GIMPL, Stefan AUT
14. KORPELA, Niki FINl
15. HALLER, Christian SUI
16. KOSKI, Markku FIN
17. SOLBERG, Stian NOR
18. STANSCHITZ, Michael AUT

Finalni rezultati, cure;

1. PANCOCHOVA, Sarka CZE
2. MITTERMÜLLER, Silli GER
3. RUKAJARVI, Enni FIN
4. RAMHOLT, Tina SUI
5. RUSIN, Agniezka POL
6. JANSEN, Vera GER

 
Andreas Wiig - pobjednik!


(s lijeva na desno) Enni Rukajarvi, Sarka Pancochova, Silvia Mittermuller.



Chill arena 


Ville Uotila


Stefan Gimpl



Andreas Wiig


Velika navala na početnički park


Matevž Petek


Der Dachstein (3000m)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 163232
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr