PROIZVOĐAČI

»

NORDICA

12.04.2010.      

Autor: Ivan Kašuba 

Nordica skije 10/11

Ponuda Nordica skija za iduću sezonu je bogata. Novost je jedna nova klasa, dok je većina prošlogodišnjih modela i dalje tu, uz poneki "facelifting".

Nordica je za iduću sezonu priredila bogati izbor skija koje se protežu kroz 9 klasa. Zanimljivo je kako poput prošle sezone, ženski modeli nemaju svoju zasebnu klasu, nego se nalaze zajedno s "ostalim" skijama, no vidno različitog dizajna. Nordica skije većinom su doživjele redizajn, ali ne i bitne promjene. Osvježenje među njima donosi Aggressive frontside, nova klasa skija.

Aggressive frontside je u stvari serija skija namijenjena mlađoj publici, koja je željna dobre skije za sve terene, a ujedno i "cool" dizajna. Temeljena je na prošlogodišnjoj frontside tehnologiji uz dodatak twintipa. Sastoji se od 2 modela, a to su Fire Arrow 80 (slika dolje) i nešto slabiji model Fire Arrow 74. Dolaze u visinama od 156, 164, 172 i 180 centimetara s radijusima 12.5, 13.5, 14.5 i 16 metara, a razlikuju se po tvrdoći.

-.--.-

Park&Pipe modeli skija stvoreni su za što ugodnije izvođenje vratolomija u parku i da sa povišenim repom i vrhom skije pruže što bolje performanse skijašu na takvom terenu. Nordica je za to namijenila 5 modela skija, gdje se osim Ace of Spades (slika dolje), Dead Money i Double Six modela, nalazi i jedan ženski Velver Ace, te jedan dječji Ace od Spades J model.

-.--.-

Za sve ljubitelje Back country skijanja, tu su dva modela skija. Model Zero NFree (slika dolje) dolazi u dvije visine (177 i 184 cm), dok Radict N Free dolazi samo u jednoj (185 cm). Oba modela izrađena su korištenjem Rocker tehnologije i krasi ih prepoznatljivi novi dizajn.

-.--.-

Najmnogobrojnija klasa Nordica skija je Allmountain. To su skije namijenjene vožnji po svim terenima, lagane i prilagodljive svim uvjetima kako na stazi tako i izvan nje. Velika paleta modela pruža za svakog po nešto. Ovdje ih ima čak 12 modela: HR-Pro Helldiver (slika dolje 1), HR-Pro Jet Fuel, Hot Rod Tempest, Hot Rod Igniter, Hot Rod Igniter, Hot Rod 74, zatim ženski modeli Conquer, Phenom, Infinite, Drive i na kraju za dječake Hot Rod J Fastrak i djevojčice Infinite J Fastrak (slika dolje 2).

-.--.-
-.--.-

Kako bi istinski mogli doživjeti ljepotu freeridea, napravljene su 4 skije kao stvorene za to. Jača ili slabija Rocker tehnologija ovisno o modelu, uz veliki sidecut trebali bi pružiti nezaboravne užitke u powderu. Modeli su Jah Love NFree (slika dolje), Girish NFree, Enforcer NFree i jedan model za avanturistice Nemesis NFree. Spomenimo kako model Jah Love NFree ima sidecut 167-140-157 i 29 metara radius na 185 centimetara visine.

-.--.-

Front race klasa skija odlikuje se Race performansama no ipak malo prigušena s obzirom na čistu Race klasu, a i krasi ih tehnologija "Two skis in one" što ima daje dodati publicitet. Modeli su isti kao prošle godine, sa ponekim novim dizajnerskim rješenjima. Tako osim već dobro poznatih 2 modela Dobermann Spitfire PRO (slika dolje) koji se razlikuju po tvrdoći i tehnologijama izrade, nalaze još i model Spitfire, zatim ženska skija zvučnog imena i diskretnog dizajna Firefox poznata od prošlih sezona, te jedan dječji model Spitfire J Fastrak.

-.--.-

Najjaču klasu, krase Race modeli skija. Inspirirane World Cupom, stvorene za velike brzine i dobre skijaše, ovdje su kako bi uz najbolje tehnologije pružile što bolje Race performanse. Predstavnici ove klase su GS PRO i GSJ Plate za veleslalom te SL PRO (slika dolje) i SLJ Plate za slalom. Osim njih postoji i klasa World cup gdje su samo dvije skije, Dobermann SL R WC Plate i GS R WC Plate. Svi Nordica Race modeli skija prepoznatljivi su po plavo-rozo-crnoj boji skije.

-.--.-

Ultimativna tehnologija, agresivnost, preciznost i snaga prenošenja odlike su High performance klase skija. Uz zvučno ime Speedmachine kriju se modeli Mach 4,3 (slika dolje), Mach 2 i Mach 1 od najjačeg prema najslabijem, te jedan ženski model Fate.

-.--.-

Nešto slabija klasa skija u odnosu na High performance je Sport performance. Napravljena za dobru kontrolu, lagano skijanje i uživanje u svakom trenutku na snijegu. Sadrži 4 modela skija, od čega su 2 ženska. Sportmachine 74 i Sportmachine 70, a razlikuju se po radijusima te sidecutu. Dolaze u 4 različite visine. Ženski modeli nose naziv Mint i Fox te dolaze u 5 različitih visina u rasponu od 144 do 176 centimetara.

-.--.-

-.--.-

-.--.-

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 243252
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr