PROIZVOĐAČI

»

NORDICA

28.05.2013.      

Autor: Goran Razić 

Nordica tehnologije 13/14

Nordica za novu sezonu nije pripremila niti jednu revolucionarnu tehnologiju. Skije su i dalje bazirane na camrock sistemu, odnosno kombinaciji cambera i rockera - ovisno o kojem modelu skije se radi.

Camber i rocker, s time se u Nordici igraju stvarajući kombinacije istih ovisno o modelima skija. Tako su dostupni Allmountain camrock sistem gdje je camber profil pomaknut oko 25% unazad tvoreći na taj način nešto dužu plohu prianjanja skije na snijegu čime se pak dobila puno veća plovnost i svestranost skija. Skije za stazu imaju agresivniji sistem s rockerom prisutnim samo na vrhu skije, dok je ostatak camber presjeka. Rekreativne skije imaju dvostruki rocker koji olakšava ulazak i izlazak iz zavoja dok powder skije imaju najmanje ravnih camber dijelova, za razliku od park&pipe skija koje su u cijelosti priljubljene uz snježnu površinu.  

Sve ove varijante imaju isti cilj; pružiti što bolji osjećaj i povećati sigurnost skijaša u specifičnim snježnim uvjetima. 

-.--.-

Što se tiče izrade skija i sastava jezgre valja spomenuti kako Nordica ovdje dobro tehnicira između umjetnih, kompozitnih, materijala te drvene jezgre ojačane u nekoliko varijanti. Prije svega tu su prisutna ugljična vlakna kod uvjetno rečeno slabijih modela, te titanska ojačanja kod ostalih modela. 

Već od ranije prisutne ploče imena EVO Plate i dalje su prisutne. Ponovo dolaze u nekoliko verzija, a riječ je o integriranom sistemu koji donosi 25% šire ploče od uobičajenih što rezultira direktnijem prijenosu sila.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 52692
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr