SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

02.11.2004.      

Autor: Tomislav Muhvić

Foto: Skijanje.hr, Tomislav Skender

 

Čelimbaša - Mrkopalj

Skijalište Čelimbaša nalazi se u mjestu Mrkopalj udaljenom 15 – ak km od izlaza Delnice s autoceste Rijeka – Zagreb.

Stići do ovog malog goranskog skijališta nije problem - kada siđete s autoceste Rijeka - Zagreb na izlazu Delnice treba po staroj cesti nastaviti starom cestom u smjeru Rijeke. Nakon 5 km jasno je označeno skretanje prema mjestu Mrkopalj u kojem je tablom označen smjer skijališta Čelimbaša. Mjesto se nalazi na 832m nadmorske visine.

Kada stignete do podnožja vučnice, dočekat će vas veliko i prostrano parkiralište. Na vrh (1084 m n/m) će vas odvesti vučnica – tanjurići dužine 720m. Potreban je oprez jer je vučnica dosta strma.

-.-Tomislav Skender-.-

Skijalište se sastoji od 3 staze, turističke, crvene - duljine 1350 m, crne - duljine 500 m i sunčane, također crvene - duljine 1000m, međutim nisu uvijek sve staze u funkciji. Najdulja staza široka je i dovoljno duga da vam pruži puno dobrog skijanja. Ima 3 prijelomnice, a nagib je u potpunosti u skladu s crvenom oznakom staze. Preostale dvije staze su kraće no zato još strmije i s dovoljnom količinom snijega su izvrsne i za zahtjevnije skijaše. Staze se svakodnevno uređuju. U dnu je postavljen i jedan baby lift dužine 250 m.

Osim "Čelimbaše" u Mrkoplju je tu i biatlonska staza "Zagmajna" za treniranje i rekreacijsko trčanje ukupne dužine 4,5 km. Potrebno je napomenuti da Mrkopalj raspolaže i solidnim smještajnim kapacitetima, većinom privatnim. Na skijalištu se nalazi restoran s tipičnom goranskom ugostiteljskom ponudom.

-.-Tomislav Skender-.-

Čelimbaša je jedno od rijetkih, uz Petehovac praktički jedino goransko skijalište. Zbog nedostatka sustava umjetnog zasnježenja, umnogome ovisi o prirodnom snijegu. Zbog toga je sezona kratka, pa treba iskoristiti svaki trenutak za skijanje na domaćem snijegu. Planovi za skijalište uključuju izgradnju sustava umjetnog zasnježenja, nabavu nove žičare i ostale infrastrukture, no ti planovi još čekaju ozbiljnijeg investitora.

Novosti u sezoni 2005./2006.:

  • Cjenik karata
  • Sustav umjetnog zasnježenja

    Novosti u sezoni 2006./2007.:
  • Čelimbaša očekuje umjetni snijeg

    Novosti u sezoni 2007./2008.:
  • Cjenik karata
  • Planovi za uređenje Čelimbaše

  •  

     

     

     

     

    KOMENTARI

    Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

    login:

    lozinka:

    Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

      Prikazano 0 od 0 komentara

      Sve komentare pogledajte na forumu

      © Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 45825
      Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
      Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

      ISSN 1845-5891

      e-mail: info@skijanje.hr

      Marketing:
        marketing@skijanje.hr