29.12.2014.      

Autor: Goran Razić

Foto: Mrzle drage d.o.o., Platak.com i Ski klub Ogulin

 

Hrvatska: Vučići otvorili sezonu, Čelimbaša i Platak uređuju staze

Ogulinci prvi u Hrvatskoj otvorili skijašku sezonu. Ostala skijališta se još uvijek uređuju. Hladno vrijeme i novi snijeg olakšali su posao, ali vrlo jak vjetar zadaje velike probleme.

-.-Ski klub Ogulin-.-Ski klub Ogulin ništa nije prepustio slučaju. Prognoze su shvaćene ozbiljno i prve snježne pahulje dočekane su spremno. Na skijalištu Vučići (slika lijevo) trenutno je oko 34 cm snijega, a temperatura je u minusu. Stroj za uređivanje staze prošao je skijalištem i sezona je krenula sinoć. Radno vrijeme skijališta je svakog radnog dana od 17 do 22 sata, a vikendom od 09 do 22. Skijanje je u Vučićima još uvijek potpuno besplatno (!).

U Mrkoplju je također živo. 50-ak cm snijega, koliko je palo na Čelimbaši (naslovna fotografija), iskorišteno je gotovo u potpunosti, a trenutno se radi tzv. "Snow Farming" kako bi se na stazama prikupilo čim više prirodnog snijega nošenog vjetrom iz obližnje šume. Prema informacijama iz Goranskog sportskog centra i tvrtke Mrzle drage d.o.o., koja upravlja skijalištem, turistička staza je gotovo 90% spremna za skijanje, a dovršetak uređenja staze očekuje se kroz dan - dva. Ono što je sigurno je skorašnji početak rada baby lifta u podnožju skijališta, koji će biti u funkciji za skijaše i sanjkaše.  

Staze se uređuju i na Platku (dolje). Prema informacijama iz Goranskog sportskog centra preko vikenda je palo oko 40 cm snijega, ali je jaka bura odnijela većinu snijega s gornjeg dijela skijališta. Nešto umjetnog snijega se uspjelo napraviti u donjem dijelu Radeševa, ali su topovi ubrzo ugašeni te se čeka smirivanje vjetra kako bi nastavili s radom. Prema najnovijim informacijama, ukoliko se bura malo smiri do petka 02.01. s radom bi trebala započeti pokretna traka na dnu staze Radeševo te Pribeniš 1 i Baby lift.

-.-platak.com-.-

Na Sljemenu je situacija također vrlo jasna. Naime, sav trud i energija djelatnika sljemenskog skijališta usmjereni su na uređenje Crvenog spusta za skorašnje utrke Svjetskog skijaškog kupa. Na stazi je trenutno oko 50-ak cm snijega, a uz 30-ak cm prirodnog snijega staza se i dodatno zasnježava. Prema dostupnim informacijama, odmah nakon završetka utrka Snježne kraljice Crveni spust bi se trebao otvoriti za javnost, dok se Činovnička livada otvara 30.12. i radit će do petka 03.01. kada se privremeno skijalište ponovo zatvara zbog navedenih utrka.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 30. prosinca 2014.   14:54h

    Član od:
    30.12.2014.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ogulin

    Bravo moji Ogulinci! :)
    Dokaz da se sa puno volje može napravit super stvar, skijanje u centru grada dok Bjelolasica propada...
    I to bez ičije pomoći sa puno truda i ljubavi,napraviti stazu,urediti kupiti ratrak,postaviti vučnice,rasvjeta a skijanje na Vučićima je i dalje besplatno za sve.SVAKA ČAST!
    Evo jedan video kako je to bilo prvi dan na otvaranju sezone : http://vimeo.com/115563460#at=1
  • Objavljeno: 29. prosinca 2014.   22:19h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Ove zime moram do Vučića!
  • Objavljeno: 29. prosinca 2014.   15:06h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Kao sto rekoh Sljeme se sutra otvara!

    [Editirano] 29. prosinca 2014. u 15:08h

Prikazano 3 od 3 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 181214
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr