SNOWBOARD

»

HR SCENA

28.12.2005.      

Autor: Ante Pašalić 

Petar Gregurec - Gregga

Gregga, mladi čudni Sljemenski sin, predstavlja vam svoja razmišljanja...

Ime: Petar

Prezime: Gregurec

Nadimak: Greco, Gregga

Živim u: Zagrebu

Boardam od: Zime 2001./2002.

Sponzori? Surf Shop (Flow, Nitro)

Kako si počeo bordati? Oduvijek sam htio vozit snowboard, ganjajući skatebaord i gledajući skate filmove u kojima su se pojavljivale scene snowboarda koje su mi se u to vrijeme urezale u glavu i stvorile opsesiju. Kad sam prestao skejtati zaradio sam svoje nofce i odlučio ih uložiti na svoje prvo bordanje od tjedan dana. Dosta mi je koristilo znanje skateboarda iz prošlosti za razvijanje vožnje u snowboardu, na kojoj treba još puno poradit. To je uglavnom bilo to, sljedeću sezonu sam se pripremio zaradivši dovoljnu svotu novca za prezimit na Sljemenu s odlascima na europska skijališta. Tako se počelo skupljat što više dana na snijegu s produljenjem sezone, s razmišljanjima gdje, što i kako.

Powder/Park? Park je rješenje, ali ako uvjeti i lokacija pružaju dobar powder bez razmišljanja o boljem se uranja u dubinu.

Planovi za nadolazeću sezonu? Vozit i neozljedit se, ovisno o mogućnostima odlaziti na kvalitetna mjesta što je više moguće tokom cijele godine. Održat pokoju školu tokom zime za zaradit koju kunu koja će dobro doći za proljetne odlaske u planine.

Najdraže skijalište? Sljeme, većina francuskih, okolica Schladminga (zimi dobar powder, Dachstein park)

Najdraži trik? Metalni poljubac

Di se vidiš za 5 godina: Putujući po planinama, morima il' u nekoj šumi.

Hr.snowboard scena: Jako slaba, al' ipak izgleda da je nekakvo začeće na putu. Mnoštvo se sve više interesira za snowboard i očito je da se epidemija širi. U bližoj budućnosti bi moglo izroniti par talenata s voljom za razvitak scene, ukoliko se sredi neki snowpark koji je potreban da se rastereti staza i za razvitak talenta (hitno organizirat neki park na Sljemenu).

Tko/što te motivira u bordanju?: Prkos prirodi i odlazak u brda, glazba, pozitivni ljudi, dosada, destrukcija, osjećaj puta, filmovi…

Što ti predstavljaju snowboard filmovi?: Stanje transa, uvid u najbolje vozače, motivaciju i dobre instrukcije, a ponekad i nedostižne želje s razmišljanjima da bih neke stvari mogao da imam više dana na snijegu u dobrim uvjetima.

Što te najviše smeta u bordanju?: Ne znam, pokušavam se uvijek fokusirat na to što je ispred mene na planini, poštivat taj prirodni proces. U biti me smeta to kaj neki park na Sljemenu ne smeta ljudima na stazi il' pored ;-)

Opiši najbolji dan na snijegu: Probudit se na planini s osjećajem znanja da ću bit za koji trenutak vani na friškom zraku, u 3m snijega ko' malo dijete sretan, vozit cijeli dan s kratkom pauzom za klopu i poslije provodit popodne i večer u kući il' birtiji s ekipom.. ;-)

Poslije bordanja najbolje je: Jest i pit.

Životna filozofija?: Sport i glazba.

Neka razmišljanja za kraj?: Kaj sad? Trebao bi složit snowboard dio na shpaolin.org sad pred sezonu i naravno ugodan početak sezone želim.




 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 273581
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr