SNOWBOARD

»

HR SCENA

10.12.2012.      

Autor: Ante Pašalić

Foto: Rene Gallo

 

David Sutlović, student snowboard gimnazije

Hrvatska snowboard scena broji mali, ali jaki broj snowboard individua. David je najmlađi od svih njih i puno obećava.

Ovog mladog Riječanina prvi put smo upoznali dok je imao samo 13 godina, i odmah uočili bitnu razliku između njegove vožnje i vožnje njegovih vršnjaka. Razboriti roditelji shvatili su da tratiti takav talent na Platku nema nikakvog smisla, a mladi David u to je vrijeme trebao upisati i srednju školu. Financije su se skupile i David je poslan u vjerojatno najbolju školu na svijetu – snowboard gimnaziju.

Iako je kod nas poznata sportska gimnazija, većini je teško povjerovati da na dalekom sjeveru Finske postoji slična škola drugačijeg predznaka - snowboard gimnazija. 

Kako je već prošla pokoja godina njegovog "studiranja", krenuli smo se kratkim razgovorom s Davidom informirati o tome kako je pohađati vjerojatno 'naj-kul' gimanziju na svijetu.

Kako je na dalekom sjeveru?

"Tu kod mene sve po starom! Tulumi, boardanje i škola, znači klasična srednja, samo s hrpom snijega."

Kako teku pripreme za novu sezonu?

"Baš smo se vratili s kampa iz daleke Rukke, koja je u polarnom krugu, a gdje su uvjeti dobri s obzirom na doba godine. Kickeri, railovi, airbag i sve ono što ti treba za konkretan napredak. Gore postoji i indoor halfpipe na kojem smo dosta trenirali."

Zvuči kao najbolja srednja škola na svijetu...

"Kad i je! Imam super ekipu, snimit ćemo video u nadolazećoj sezoni i sl. aktivnosti. Bilo bi dobro da ljudi vide što se zbiva u drugim mjestima osim Hrvatske, Austrije i Slovenije. 

Ove godine će se ostvariti i investicija vrijedna čak 1,5 milijuna eura, a projekt je isključivo za potrebe snowboardera. Napravit će se novi SuperPipe i veliki broj pro kickera. Vuokatti (mjesto gdje je gimnazija nap.a.) će biti centar svijeta za napredak u snowboard sportu."

Ok, u našim pojmovima zvuči apsolutno nadrealno...

"Isto tako dobili smo ogroman indoor skatepark, a u dvorani će bit skatepark, kickeri s landingom u spužve za skate i board."

Kakvi su ti planovi u nadolazećoj sezoni?

"Uskoro ću ići doma za praznike i nadam se boardat' sa starom ekipom koja je sada po Dachsteinu, Kaprunu, Coloradu itd. Mozda čak odem boardat' u Francusku tjedan dana da ne boardam samo po Finskoj. Zvuči malo prepotentno, ali tako je to kad živiš negdje tako daleko od doma."

Znači da ćemo te vidjeti doma uskoro?

"Uskoro dolazim, ali prije toga me gledajte u novom editu kojeg smo snimli."


Prema snimkama David ne samo da je naš najbolji snowboarder, nego je i naša jedina realna snowboard budućnost, koja bi, ako se svi planovi ostvare, trebala kroz samo nekoliko godina biti realizirana u jednog od najboljih snowboardera u Europi, a nadamo se i svijetu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5737
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr