SNOWBOARD

»

HR SCENA

29.11.2011.      

Autor: Ante Pašalić

Photo: Ivan Vidošević

 

Snowpark u Samoboru!?

Gradi se prvi privatni snowpark u Hrvatskoj, točnije u Samoborskom gorju.

Vijest koja će sigurno iznenaditi mnoge snowboardere u Hrvatskoj. Gradi se snowboard park pokraj Samoborskog gorja. Park je pri kraju izrade sa zemljanim radovima, te s prvim snijegom očekuje se otvorenje.

Park će sadržavati dva kickera od 3 i 6 metara, poseban 'eurogap' kicker i dva jib elementa. Što je za početak rada parka više nego dovoljno, a prema navodima glavnog dizajnera i projektanta, snowboard veterana Ivana Vidoševića planira se i implementacija 'wall-a' na kraju staze, te još dva jib elementa.

Za 'prijevoz' je zadužena Tomos vučnica koja je postavljena uzduž staze. Planova ima na pretek, a za ovogodišnje otvorenje ovaj park ima više nego je potrebno domaćem snowboarderu. Međutim, za sada investitori imaju, osim gore navedenih planova, u planu i uvođenje snow-flex podloga, s kojima bi se park mogao staviti u cijelogodišnju funkciju, te Big Air bag jumpa no to je plan za budućnost. Uz sam razvoj snowparka, planira se i širenje na neke druge sportove kao bmx/mtb i sl.

Podsjetimo da osim male 'jib' linije na Platku i Sljemenu, te snowparka na Bjelolasici koji nije u funkciji, Hrvatska nema adekvatne snowboard poligone na kojem bi mogli trenirati svi naši reprezentativci i članovi petnaestak snowboard klubova u Hrvatskoj. Samim time razvoj sporta je stopiran, nema nikakvu perspektivu i nalazi se tu gdje i je, na europskom dnu.  

Hvale vrijedan projekt, koji će nenajavljeno razveseliti mnoge snowboardere u nadolazećoj sezoni.

Problem nepostojanja kvalitetnih snowparkova u Hrvatskoj je glavni i krucijalni problem ovog sporta kod nas i bez istih razvoj snowboard sporta je neizvediv.
Međutim, jako je žalosno da privatni investitori moraju raditi posao nadležnih institucija, od države, skijališta pa do saveza, te spašavati ovaj popularni olimpijski sport.

Više informacija moći ćete pročitati uskoro, a Skijanje.hr magazin dobio je ekskluzivne fotografije s terena u Samoborskom gorju.

-.-Ivan Vidošević Vez-.-

-.-Ivan Vidošević Vez-.-

-.-Ivan Vidošević Vez-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 200945
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr