SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

24.09.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Zrinko Amerl

 

Novo ruho Čelimbaše za 100 g. skijanja u Mrkoplju

Radi se na rekonstrukciji žičare i uređenju skijaških staza u Mrkoplju.

Iz Mrkoplja dolaze dobre vijesti pred zimu 2013/14. Kako doznajemo od direktora komunalnog poduzeća Mrzle drage Ivana Butkovića, u tijeku je rekonstrukcija postojeće vučnice na skijalištu Čelimbaša. Radove na vučnici izvodi karlovačka tvrtka Energoremont, a pored toga se građevinski uređuju skijaške staze.

-.-Zrinko Amerl-.-

Vrijednost investicije je preko milijun kuna, a pomoć je pružila Primorsko-goranska županija. Radovima na terenu je prethodilo jednako važno uređenje zemljišne dokumentacije, pa sada kada je poznato vlasničko stanje na skijalištu bit će lakše ugovoriti način korištenja zemljišta za potrebe skijališta.

Ovo je tek početni korak u pripremanju projekta kojim bi se Čelimbaša kao cjelogodišnji rekreacijski centar kandidirala za financiranje iz strukturnih projekata. Tu će također trebati pomoć države i županije, ističe Butković.

-.-Zrinko Amerl-.-

Dotad, bitno je da se skijalište priprema za sezonu 2013/14 koja, ako bude snijega, ne bi smjela doći u pitanje. Bit će to lijep način da se obilježi stogodišnjica skijanja u Mrkoplju. Naime, davne 1913. Ivo Lipovšćak, Ante Pandaković i Rikard Wickert su u Mrkoplju organizirali skijaški tečaj zbog čega ovo goransko mjesto s pravom nosi epitet "Kolijevka hrvatskog skijanja".

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

 • Objavljeno: 25. rujna 2013.   08:01h

  Član od:
  13.01.2005.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  Čelimbaša ima vrlo dobre predispozicije za jedno lijepo malo skijalište, ali bez topova nema perspektive. Znam da sam tamo i kada je bilo dosta snijega nalazio kamenje po stazi tako da joj tek treba uslijediti pravo uređenje. Samo da se ne krene fantazirati o novim stazama i pustim hotelima pa da, tipično za nas, od sve megalomanije ne bude ni m.
 • Objavljeno: 24. rujna 2013.   21:55h

  Član od:
  07.03.2009.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  kako bi bilo dobro probati skijati na čelimbaši. to mi je želja otkad sam počeo skijati, a to nije dugo. iskreno se nadam da će postati omiljeni hr ski centar i da neće propasti kao bjelolasica, rudnik i tršće. držim fige da uspije!!!

  [Editirano] 24. rujna 2013. u 21:56h

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2023.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3193317
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr