SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

31.12.2004.      

Autor: Ante Pašalić 

- Kakva je organizacija predsezonskog uređenja staza, koje su točno operacije potrebne na pripremi podloge. Kako se planira početak sezone, u dogovoru sa hidrometeorološkim zavodom? kada se počinje sa intenzivnijim pripremama?

Skijalište na Bjelolasici je spremno za početak sezone već od 1.12.2004. Sve predradnje su učinjene kao i uvijek s visokom dozom profesionalnosti.

- Što je sa vodom, Bjelolasica nema svoju vodu? Kako objašnjavate paradoks da Hrvatska koja je bogata vodama u srcu gorskog kotara nema vode?
Drago mi je da ste i Vi upoznati s tim paradoksom, no kraški teren je realnost za koju je ova pojava "normalna". No, mi intenzivno radimo s Hrvatskim vodama i Croscom na iznalaženju konačnog rješenja. Vrlo blizu smo realizaciji. Napominjem da je ovaj problem vezan samo za jedan dio godine, a ne bi smio utjecati na zasnježivanje jer je predviđena izgradnja retencije na skijalištu.

- Plan za budućnost, da li ste mišljenja da je za HOC Bjelolasicu bolja privatizacija ili da ostane u državnom vlasništvu? Kolika je procjena stvarne vrijednosti cjelokupnog HOC Bjelolasica?
O tome će odlučiti naš vlasnik. Jedno je sigurno, a to je da smo joj podigli, svojim vlastitim rezultatima u prethodnom razdoblju, tržišnu cijenu - etablirali olimpijski centar kao cijelogodišnju "programsku" destinaciju.

- Što ćete poduzeti sa crnom stazom, koja je i najbolja staza na Bjelolasici, ali nikada nije uređena? Novi ratrak? Niveliranje staze, kao na Sljemenu?
Puštanje u službenu funkciju A staze vezano je uz investiciju zasnježivanja koja bi u svom građevinskom djelu (polaganje cjevovoda) izvršila i potrebne korekcije na nivelaciji staze. Kupnja novog tabača snijega s vitlom dio je također iste investicije i njime bi riješili problem staze Vrelo. Bilo bi gospodarski nerazumno kupiti novi tabač bez realiziranog sustava zasnježivanja.

- Imate li u planu na Bjelolasici postaviti znakove sa 10 FIS pravila, recimo na stupove sjedežnice. Ako se ne varam, uopće ih nema na skijalištu?
Sve radimo u skladu s Hrvatskim propisima.

- Zašto se stupovi žičara ne iskoriste za reklamne panoe, i time omogući dodatna zarada?
Morate odgovor zatražiti na tržištu. Mi ga tražimo već godinama. Možda ove godine uspije naša služba marketinga.

- Koji se noviteti planiraju za sljedeću sezonu koje će posjetitelji moći jasno uvidjeti kao neki značajan pomak na skijalištu i u samom HOC centru?
Želim da dođete i uvjerite se na licu mjesta.

- Imate li volje i interesa da se negdje u sljedećoj sezoni nađemo na interaktivnom chatu, sa pitanjima građana?
Bio bih Vam zahvalan.

- Da li ste upoznati sa činjenicom da odredišne destinacije mnogih hrvatskih snowboardera isključivo ovise o činjenici da li ta destinacija ima snowpark? S obzirom na malu investiciju i veliki dobitak za samu Bjelolasicu, zašto se ne napravi snowpark? Koji bi bio prvi i jedini u hrvatskoj....
Snow-borderi su redoviti naši gosti, te ih ovim putem pozivam da se svojim znanjem uključe u realizaciju Vašeg prijedloga. Mail:
bjelolasica@bjelolasica.hr

- Bjelolasica ima dosta potencijala za off-piste skijanje/bordanje, zašto se u suradnji sa GSS Ogulinom ne označe putevi, da se preveniraju neke buduće nezgode, zbog poznatih jama i provalija?
GSS Ogulin je naša sigurnost i imamo izuzetno dobru suradnju, te enormno povjerenje upravo zbog specifičnosti kraškog tla (rupa), čime je otvaranje off- pista visok rizik, a dodatni problem je uklopiti ga u odredbe Pravilnika o sigurnosti na uređenim skijalištima.

- Bjelolasica dobiva same pohvale na ljubaznost i kvalitetu usluge koje pružaju vaši uposlenici,(jedan od glavnih komentara zašto se gosti vraćaju na Bjelolasicu) da li uposlenike stimulirate i nagrađujete s obzirom na jako niske place?
Hvala Vam na pohvali na ljubaznosti našeg osoblja na skijalištu. Što se tiče plaća ovu Vašu informaciju moram provjeriti. Što u hrvatskom gospodarskom trenutku znači termin "niska" plaća?

- Što je sa izgradnjom bazena? Projekti su tu zašto je vlada stopirala taj projekt? Možete detaljno objasniti o kakvom bazenu se radi? Kupalište ili bazen za vodu za umjetno zasnježavanje staza?
Mislim da znate što čini športsku infrastrukturu olimpijskom, koji sadržaji. Bazen je upravo jedan od sastavnih dijelova te infrastrukture. Vlada nije stopirala projekt. Stopirala je trenutačno izvršenje.

- Zašto se ne napravi pritisak na HNS da Šalje reprezentaciju na pripreme na Bjelolasicu, koliko je poznato, uoči Portugala, nogometaši su bili jako zadovoljni HOC Bjelolasicom...
To pitanje morate postaviti nekom drugom, mi smo tu da odradimo uslugu profesionalno. Drago mi je da ste i Vi čuli u kakvim se kvalitetnim uvjetima pripremala naša nacionalna vrsta.

- Možete li komentirati FIS natjecanje na Sljemenu, koje će se održati u siječnju u Zagrebu?
Želio bih da FIS natjecanje uspije i da pobijedi naša Janica.

- Zašto se nije uložilo u Bjelolasicu taj silni novac? Nekako sam mišljenja da bi se bolje potrošilo na Bjelolasici koja je veliki potencijal da postane centar Hrvatskog skijanja, a ne Sljeme?
Grad Zagreb je taj koji odlučuje o investicijskim zahvatima na svom području. Sljeme je gradsko skijalište. Bjelolasica nacionalno. Hvala Vam lijepo na riječi "potencijal" - on nas sve u mom timu drži i motivira da ga što skorije zajedno uz Vašu pomoć i Vaših kolega sprovedemo u zbilju.

- Da li ste vi kao direktor HOC Bjelolasice zadovoljni sa napretkom i samim radom na Bjelolasici? Da li se vidite i u budućnosti kao direktor Bjelolasice?
Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica je započeta i nedovršena nacionalna investicija. Duboko vjerujem u njezin završetak.

- Što će biti novost ove zime od popratnih programa?
Dođite i uvjerite se u kvalitetu našeg anima tima.

- Da li ste razmišljali o odvajanju jednog dijela hotela i od njega napraviti hostel za mlade, sa pristupačnim cijenama? Također, i noćni život?
Interesantno...

 

 

 

 

« Prethodni članak

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 232020
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr