MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

21.06.2013.      

Autor: Skijanje.hr

 

Stogodišnjakinja proslavila rođendan na skijama

Elsa Bailey je skijanjem na svoj 100. rođendan okončala 75 godina dugu skijašku karijeru.

"Obećala sam si to još davno", otkrila je Elsa Bailey okupljenim novinarima na svojoj rođendanskoj proslavi. "Da ću na svoj 100. rođendan još jednom stati na skije, odskijati par zavoja i onda objesiti skije o klin. Skijam već 75 godina. Puno je to vremena. Mislim da bi bilo dosta."

Jedinstvena proslava jedinstvenog jubileja. Vitalna Bailey je 100. rođendan proslavila na stazama Arapahoe Basina 11. svibnja uz zamjetnu pozornost medija i podršku okoline. Iako vrlo slabog vida, s ugrađenim pacemakerom i priključena na bocu kisika, Elsa Bailey nije odustala od zamišljene proslave na snijegu.

"Obično sam skijala svaki tjedan. Još 1989. sam se preselila u umirovljenički dom u Colorado Springsu da bi bila bliže stazama. U svojim ranim devedesetima sam još uvijek skijala jednom tjedno", priča Bailey koja se u životu bavila i tenisom, kajakom i ronjenjem. "U zadnje se vrijeme ne osjećam dobro, pa sam odskijala samo nekoliko stotina metara."

Puno se promijenilo u zadnjih 75 godina koliko se Bailey bavi skijanjem: "Moje su prve skije bile obične drvene letve koje sam platila 7 dolara. Sljedeće su već stajale 25 dolara. Za vožnju vučnicom smo morali dati 1 dolar. Oblačili smo se u debele vunene veste, a kad bi bili na vučnici ogrnuli bi nas pokrivačem."

Tajna dugovječnosti na skijama je za nju jednostavna: "Radim sve po svemu. Slušam druge, ali ja odlučujem. Ljudi koju odustanu od skijanja nemaju povjerenja u sebe. Ne trude se, jednostavno odustaju. To su prave curice. Za sebe ne mislim da sam stara. Još imam velike planove za život: moram vidjeti norveške fjordove, polarne medvjede i Nacionalni park Yellowstone."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 196033
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr