04.01.2013.      

Tekst i foto: Goran Razić 

 

Snježna kraljica, SL (ž): Shiffrin nova kraljica Sljemena!

Amerikanka Mikaela Shiffrin nova je pobjednica Sljemena. S čak 1.19 sekundi ostavila je iza sebe Šveđanku Fridu Hansdotter, dok je na trećem mjestu završila Kanađanka Erin Mielzynski.

One od kojih se najviše očekivalo danas nisu bile na razini zadatka. Tina Maze, Kathrin Zettel, Michaela Kirchgasser, Maria Pietilae Holmner nisu završile svoje nastupe dok je Tanja Poutiainen diskvalificirana zbog krivog prolaska vrata u prvoj vožnji. 

Nakon Area Mikaela Shiffrin je ponovo spojila dvije odlične vožnje. Na krilima publike iskoristila je stazu koja joj je odgovarala te je prvo vrijeme prve vožnje u konačnici uspješno i obranila. Veronika Velez Zuzulova, vlasnica posljednje dvije slalomske pobjede danas je, na žalost, napravila pogrešku u samoj završnici druge vožnje te je odvezla samo simbolično vrijeme sa 12.53 sekunde zaostatka. 

 -.-Goran Razić-.-

Hrvatska predstavnica Sofija Novoselić nije završila svoj nastup u prvoj vožnji, dok je Andrea Komšić završila prvu vožnju na 47. mjestu. 

Pred gotovo 10.000 gledatelja na Sljemenu su odličnu trku odvezle i Norvežanka Nina Loeseth, koja je završila na četvrtom mjestu te Francuskinja Laurie Mougel koja se plasirala odmah poslije Norvežanke. Ove dvije djevojke u utrku su, inače, krenule sa startnim brojevima 42 odnosno 40. 

-.-Goran Razić-.- 

Odličnu pripremu sljemenskog Crvenog spusta najbolje dočarava i činjenica kako su među prvih deset natjecateljica čak tri plasirane sa startnim brojevima višim od 30.

Konačni poredak prvih 10 skijašica:

1. SHIFFRIN Mikaela (USA) 2:01.73
2. HANSDOTTER Frida (SWE) +1.19
3. MIELZYNSKI Erin (CAN) +1.76
4. LOESETH Nina (NOR) +2.09
5. MOUGEL Laurie (GER) +3.17 
6. HOEFL-RIESCH Maria (GER) +3.17
7. SCHILD Bernadette (AUT) +3.28
8. GAGNON Marie-Michele (CAN) +3.35
9. STIEGLER Resi (USA) +3.38
10. PHELAN Brittany (CAN) +3.56 

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 272849
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr