21.11.2015.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: LiveCamCroatia.com, službeni webcamovi skijališta 21.11.2015.

 

Snijeg zabijelio većinu skijališta

Sukladno prognozama obilna kiša vrlo naglo se u gorskim predjelima pretvorila u snijeg. Prvih desetak centimetara snijega već je u ranim popodnevnim satima zabijelilo sva bliža skijališta.

Austrija, Italija, Slovenija, Hrvatska, ali i susjedne nam istočne zemlje već broje prve centimetre ovosezonskog snijega. Ovakvo vrijeme trebalo bi se zadržati sve do sutra do kraja dana. Iako će sutra padaline većinom biti slabijeg intenziteta nego danas, u višem gorju moglo bi pasti još dodatnih 10-ak cm.

-.--.-

Platak
 

Slovenska skijališta na društvenim mrežama slave prve pahulje i spremno trljaju ruke planirajući početak skijaške sezone početkom prosinca. Slično je i u BIH te u Srbiji. Sljeme je već tijekom prijepodneva bilo pod tankim snježnim pokrivačem, dok na Platku trenutno vlada prava snježna mećava.

-.--.-

Krvavec
 

Još veće količine snijega očekuju se u Alpama. Nassfeld, Gerlitzen, Bad Kleinkirchheim su također pod snijegom, a Kronplatz, koji je uoči posljednjeg zatopljenja već imao određeni broj topova u radu, isto broj prve ozbiljnije centimetre ovosezonskog snijega.

Nadajmo se kako će ovakvo vrijeme potrajati, a početkom novog tjedna moći ćemo preciznije izbrojiti koliko je koje skijalište kapitalizirao snijega tijekom vikenda. 

-.--.-

ARZ


Iako se veselimo ovim oborinama, ne smijemo zaboraviti upozorenja HAK-a. Ukoliko krećete na put pripazite u gorskim predjelima i svakako prije polaska prekontrolirajte zimsku opremu.  

-.--.-

Rogla


-.--.-

Cerkno 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 246725
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr