SKIJALIŠTA

»

OSTALA

15.05.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Tanvaldsko.info

 

U Češkoj ukraden čitav ski lift!?

Nakon što su u svijetu već zabilježene situacije u kojima su dijelovi ski liftova postajali metom kradljivaca, u Češkoj je ove godine zabilježen i prvi povijesni slučaj krađe - kompletnog ski lifta!

Do nevjerojatne situacije stiglo je na malom češkom skijalištu Desna po završetku skijaše sezone 2011/12. u travnju. A lokalna policija potvrdila je kako su krađom otuđena sva tri noseća stupa 'pilona', baš kao i 1 km dužine žičnog kabla.

Dodatnih pojedinosti o tome kako su kradljivci uspjeli demontirati baš čitavi ski lift, bez da je itko uspio reagirati, za sada još nema. Dok u potpunosti nije jasna niti sama nakana krađe, to jest planira li netko otuđeni ski lift instalirati na nekoj drugoj lokaciji, ili samo dijelove ski lifta iskoristiti za prodaju i nelegalnu zaradu na dijelovima, piše PLANETski.eu.

Malo češko skijalište Desna nalazi se na nadmorskoj visini od 760 do 960 m. Sveukupno su na njemu bila instalirana tri ski lifta. A jedna od plavih staza na skijalištu imala je i svu potrebnu infrastrukturu za noćno skijanje. Ukupna šteta izazvana krađom jednog od ski liftova procjenjuje se na oko 200.000 čeških kruna. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 364658
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr