SKIJALIŠTA

»

OSTALA

21.05.2012.      

Autor: Matija Kralj 

U SAD-u potvrđena jedna od najgorih sezona

Službene brojke koje su stigle iz SAD-a potvrdile su kako je sezona 2011/12. bila najgora skijaška sezona u posljednjih 20 godina.

Recesijske ekonomske probleme i situaciju sa smanjenom količinom snježnih padalina (osobito na početku sezone, nap.a.) smatra se glavnim uzročnicima ovakvog stanja. Uz treću najtopliju zimu ikada zabilježenu! Pri čemu je, da ironija bude veća, upravo ovakva sezona 2011/12. uslijedila nakon po svim parametrima rekordne 2010/11. na američkom tlu.

Službeni podaci govore o ukupnom broju od 50 milijuna posjetitelja američkim ski centrima u sezoni 2011/12. 60.5 milijuna brojka je iz sezone 2010/11.

Vail, Beaver Creek i ostali poznati američki ski centri savezne države Colorado u netom završenoj ski sezoni upisali su pad posjete od cca 9 posto. Na skijalištima Kalifornije pad ide do vrlo zabrinjavajućih čak 24 posto, pri čemu ukupna prodaja opreme za sportove na snijegu u SAD-u u sezoni 2011/12. bilježi pad od oko 12 posto.

Svi ovi podaci službeno su potvrđeni u izvještaju američkog Nacionalnog udruženja skijaških regija. U samom izračunu brojki korišteni su podaci dobiveni s koncem veljače ove godine.

U Aspenu je, inače, u prvoj polovini svibnja održana i zanimljiva akcija kojom se željelo ukazati na posljedice koje bi dramatične klimatske promjene mogle imati na skijaški sport. Između ostalog, održana je i ski utrka na travi (fotografija niže; autor Jeremy Swanson) kao svojevrsni brutalni dokaz neodrživosti ski sporta u mogućim uvjetima kroničnog manjka snijega.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 166066
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr