12.02.2015.      

Autor: Goran Razić 

Filip Zubčić - ponavljanje odličnog VSL rezultata realnost

Najbolji rezultat Hrvatske na ovom Svjetskom prvenstvu u Vailu i Beaver Creeku je 12. mjesto I. Kostelića u alpskoj kombinaciji. Može li Filip Zubčić svojim nastupom u veleslalomu podići ljestvicu malo više?

Nova prilika za dobar rezultat je već u petak, kada je na rasporedu muški veleslalom. Filip Zubčić će nakon odličnih ovosezonskih nastupa u Aareu, Alta Badiji i Adelbodenu ponovo pokušati ostvariti rezultat vrijedan pažnje.

"Na veleslalom stazi još uvijek nisam bio pa ne znam kakva je dok ne dođem na ogled. U svakom slučaju pokušat ću se odskijati najbolje što mogu i napraviti dobar rezultat. Neću si nabijati nikakve pritiske da moram ući u 15 ili tako nešto", razmišljanja je Filip dan uoči utrke. Te dodaje kako nema neke posebne ciljeve za tekuću sezonu:

"Ove sam sezone već ostvario rezultate koji su bili iznad očekivanja, ali sam isto tako i svjestan da svi uvijek očekuju nešto više, i to je sasvim ok”. 

Filip Zubčić zadovoljan je i slalomskim terenom, "jako mi se čini zanimljiv, jer ima svega, i ravnice i strmine te je dosta dugačak, što inače jako volim. Vjerujem da i u slalomu mogu napraviti dobar rezultat".

Filipov trener Marko Šuman iznenađen je ovosezonskim rezultatima Filipa Zubčića, ali ističe kako je cijelo vrijeme vjerovao u Filipa:

"Moram priznati da su me ove sezone malo iznenadili tako dobri Filipovi rezultati, iako smo vjerovali da može napraviti puno. Drago mi je da se dogodilo da je upravo u veleslalomu napravio tako dobre rezultate". Trener dodaje i kako američki snijeg nije baš prvi Filipov odabir.

"Do sada smo bili samo jednom u Americi, i u tim nastupima nismo imali baš dobre rezultate. Filip inače više voli strmije, i ledenije terene, tako da mu ovaj snijeg ne odgovara baš najviše, no mislim da se sada puno bolje priviknuo na ove uvjete, i na ovaj snijeg, nego što je to bio slučaj ranije. Naime, došli smo dovoljno rano kako bi odradili fazu prilagodbe. Volio bih jako da uđe u 30, a nakon toga je sve moguće", zaključio je Šuman.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 200835
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr