06.12.2015.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: arhiva Skijanje.hr 

 

Hat trick Vonn u L. Louiseu. Hirscher dva puta u B. Creeku

Od hrvatskih predstavnika ovoga vikenda Natko Zrnčić Dim je uhvatio prve spustaške bodove u posljednjih pet godina. Filip Zubčić danas bez plasmana u drugu vožnju veleslaloma u Beaver Creeku.

U drugom muškom spustu sezone Aksel Lund Svindal uzeo je i drugu pobjedu, što mu je treća pobjeda u Svjetskom kupu za redom. Svindal je za 30 stotinki sekunde bio brži od svog timskog kolege Kjetila Jansruda te 70 stotinki sekunde od Francuza Guillerma Fayeda. Natko Zrnčić Dim ostvario je odličan rezultat u spustu završivši na 25. mjestu, čime je osvojio prve spustaške bodove, i to ne samo u ovoj sezoni, nego u posljednjih pet sezona. Natko je za Svindalom zaostao +2.20 sekundi.

Natko Zrnčić Dim, prema očekivanjima, bio je zadovoljan svojim nastupom: "Svakako sam zadovoljan današnjim nastupom, osvajanjem bodova te popravljanjem dojma iz Lake Louisea, gdje stvari za mene nisu bile baš dobre. Ovi današnji bodovi baš su ono što mi je trebalo, kako bih s još više samopouzdanja ušao u sljedeće utrke".

Subota je u Beaver Creeku ponudila utrku superveleslaloma u kojoj je pobjedu uzeo Marcel Hirscher ispred Teda Ligetyja i Andrewa Weibrechta. Od hrvatskih predstavnika na utrci su nastupili Natko Zrnčić Dim, koji je utrku završio na posljednjem mjestu te Max Ullrich koji je utrku završio 44. s +2.21 za pobjednikom.

Danas, posljednjeg dana natjecanja u Beaver Creeku, naše oči su bile uprte u jedinog hrvatskog predstavnika - Filipa Zubčića, koji je nastupao u veleslalomu. Filip je uz nekoliko očitih pogrešaka, od kojih ga je jedna umalo stajala izlijetanja, u konačnici prvu vožnju završio na 36. mjestu s +2.75 sekundi zaostatka za vodećim, čime se nije plasirao u drugu vožnju. Pobjednik veleslaloma danas je bio ponovo odlični Marcel Hirscher, ispred Victora Muffat-Jeandeta i Henrika Kristoffersena.

-.-Goran Razić-.-

Skijašice su ovoga vikenda vozile dva spusta i jedan super veleslalom u Lake Louiseu. Nakon tri utrke spominje se samo jedno ime - Lindsey Vonn. Amerikanka je ponovo krenula u nezaustavljivu seriju kakve smo ranije već viđali. U tri dana, tri utrke i tri pobjede - u dva spusta i superveleslalomu. U prvom spustu slavila je ispred dvije Austrijanke, Cornelie Huetter (+0.58) i Ramone Siebenhofer (+1.07), dok su joj u drugom spustu u leđa gledale Fabienne Suter iz Švicarske (+1.05) i ponovo Cornelia Huetter (+1.16). U superveleslalomu Vonn je također pokazala dominaciju s prednošću većom od jedne sekunde ispred Tamare Tippler (+1.32) i Cornelie Huetter (+1.35). U Lake Louiseu nije bilo hrvatskih predstavnica.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4720334
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr