09.12.2005.      

Autori: Mic i Animal

 

Hampus Mosseson pobjednik Air & Style Games 2005.

Za vrijeme stanki, između utrka, prisutnoj publici koncert je održao, odlična hip-hop zvijezda, Xzibit, koji je "zaPimpao" publiku do kraja. Na veliko čudo svih prisutnih, poslije američke megazvijezde, nastupili su Sportfreunde Stiller, lokalni Njemački rock band.

Poslije utrke održana je press konferencija, gdje su se organizatori pohvalili na broj sudionika, medijsku popraćenost samog eventa i sl.

Natjecatelji su iznijeli neke svoje komentare na samo natjecanje. Od prisutnih boardera bili su, naravno, prva trojka, pobjednik Hampus Mosesson, Mathieu Crepel i Jussi Oksanen.

"Knock Out sistem je drugačiji, ali je bolji za gledatelje, atraktivniji je i lakše je za pratiti event samoj publici" - izjavio je Mathieu Crepel.

"Dobra je stvar da je kiša pala prije početka contesta, pa je malo omekšala jump. Mülleru ide veliki respect za one-footer, i Rice-u za double backflip." –izjavio je Jussi Oksanen.

Na pitanje novinara da li misli da FMX skaču dalje i bolje od boardera, Hampus Mosseson izjavio je "Pa, stari moj, oni imaju motore, zato i skaču dalje!" Čime je izazvao smijeh u cijeloj dvorani. FMX rideri su mislili da će na A&S biti samo manji dio show-a, ali su zadovoljno izjavili: "Mislim da smo bili atraktivniji i bolji od snowboardera" – izjavio je Nate Adams.

Dirk Loesch, jedan od organizatora eventa izjavio je da će ubuduće biti velika napetost ne samo između samih natjecatelja, nego i između sportova, što će naravno rezultirati još većim interesom publike za Air & Style event.

2005 Nokia Air and Style games konačni poredak:

1. Hampus Mosesson, ŠVE, Quiksilver
2. Mathieu Crepel, FRA, Rossignol, Quiksilver
3. Jussi Oksanen,FIN, Burton
4. Nicolas Mueller,ŠVi, Burton
5. Sani Alibabic,AUT, Burton
6. Andy Finch,SAD, Palmer
7. Chris Kroell,AUT, Voelkl
8. Travis Rice,SAD, Oakley/DC
9. Marc-Andre Tarte,KAN, Voelkl
10. Heikki Sorsa,FIN, Burton
11. Christophe Schmidt,NJE, Salomon
12. Flo Mauser,AUT, F2
13. David Benedek,NJE, Salomon
14. Romain de Marchi,ŠVI, Burton
15. Andreas Ygre Wiig,NOR , Jeenyus/Vans
16. Stefan Gimpl,AUT, F2

Nakon završenog cijelog programa, mase ljudi su se našle u obližnjem "Mixery Village" , kompleksu od nekoliko barova gdje se održavalo nekoliko partyja te videoprojekcija snowboard filmova istovremeno. Ekipa Skijanje.hr magazina produžila je dalje na "Riders Pleaseure party" u Park caffeu u centru Münchena, gdje smo se zabavljali do sitnih jutarnjih sati.

Air & Style i nakon dugih dvanaest godina postojanja uvijek nudi nešto novo i zanimljivo te sve više pobuđuje pažnju svjetske snowboard scene. Kroz to vrijeme postao je vodeći snowboard event u svijetu, atraktivan, kako snowboarderima koji se natječu na njemu, tako i publici koja ga prati te bi se i mnogi drugi organizatori evenata u svijetu trebali ugledati u način kako to radi ekipa Air & Stylea i ponuditi ovakav spektakl.

 

 

 

 

« Prethodni članak

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1011325
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr