SNOWBOARD

»

VIJESTI

14.10.2008.      

Autor: Ante PašalićPhoto: freerideworldtour.com  

Freeride World Tour 08/09

Počinje drugi svjetski Freeride World Tour

Četiri lokacije u cijelom svijetu odabrane su za održavanje drugog Freeride World Toura. Svjetsku freeride turneju ugostit će ruski Sochi, američki Squaw Valley, francuski Tignes i švicarski Verbier. Natjecatelji, skijaši i snowboarderi, natjecat će se za vrtoglavih 250.000 USD, najveću svotu na nekom od freeride natjecanja u povijesti sporta.

Prošlogodišnji prvijenac FWT-a u švicarskom Verbieru je, podsjetimo, na postolje postavio skijaše Elyse Saugstad (USA) i Henrika Windstedta (SWE), te snowboardera Xavier de le Ruea (FRA) i Ruth Leisibach (SUI) te je time postao prva svjetska freeride turneja.

Najbolji svjetski freerideri ponovno su potvrdili nastupanje i ove godine, te nas očekuje iznimna sezona. 40 najboljih ženskih i muških ridera te "Wildcardsi" nastupat će na prva tri natjecanja te u finalnom Nissan Xtreme - Verbier 2009., na "zloglasnoj" Bec des Rosses planini.

FWQ (Freeride World Qualifier) su već postojeća svjetska natjecanja koja će služiti kao odskočna daska lokalnim freeriderima, te im omogućiti natjecanja sa najboljim freeriderima svijeta. Bodovati će se svi natjecatelji, te na kraju sezone prva trojka će se okruniti za pobjednika, odnosno najboljeg freeridera na svijetu.

Više infromacija na: www.freerideworldtour.com

Freeride world tour

Freeride world tour

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 118333
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr