SNOWBOARD

»

VIJESTI

16.11.2010.      

Autor: Ante Pašalić

Photo: Pleasure Jam 2010.; Skijanje.hr

 

Horsefeathers Pleasure Jam 2010.

Izuzetno visok nivo vožnje obilježio je protekli Pleasure Jam. Elias Elhardt ponovno pobjednik

Savršen vikend iza nas obilježilo je sunčano vrijeme, a Dachstein Superpark je posjetilo preko stotinjak najboljih snowboardera iz regije i svijeta.

Naravno, najveća vijest je ulazak naše Anje Štefan u superfinale. Nakon odličnih vožnji i stila koji je demonstrirala naša Anja u jakoj konkurenciji najboljih snowboarderica današnjice probila se u sam vrh. Ono što posebno ostavlja dojam da je u finalnoj vožnji Anja bila na drugom mjestu, odmah iza još uvijek aktualne i najbolje snowboarderice na svijetu Enni Rukajaervi. No u superfinalima je završila na četvrtom mjestu, jer nažalost nije "landala" zadnji trik Fs 540 te tako ostala na četvrtom mjestu. Runove je odvozila sa Bs 360, masivnim Airom na drugom kickeru, te Fs 540 na zadnjem kickeru, što je izazvalo oduševljenje nekoliko stotina prisutnih ridera i publike."Organizacija Horsefeathers Pleasure Jama bila je odlična. Setup je bio jako dobar, kao i atmosfera među riderima. Zadovoljna sam svojim nastupom u finalu. Voljela bih da sam i u supefinalu uspijela odvoziti svoj run. Hvala svima na podršci", izjavila je Anja Štefan

-.-Skijanje.hr-.-
Pobjednica Enni Rukajaervi

Prvo mjesto je zasluženo pripalo aktualnoj TTR šampionki, Finkinji Enni Rukajaervi, koja je jednostavno dominirala natjecanjem te skoro nije imala niti jednu grešku tokom cijelog natjecanja. Visoki trikovi, stil, tehnički zahtjevne rotacije, među kojima i 900°, koji mogu izvesti samo neke od djevojaka u cijelom svijetu, bila je potvrda njene odlične forme i u novoj TTR sezoni.

Odličnoj atmosferi pridonijeli su muški natjecatelji, s doista jakim trikovima. Cijela priča je počela sa spajanjem pro ridera s pozivnicama, s još nabrijanijim riderima iz kvalifikacija, koji su samo čekali priliku da se dokažu. Dokazali se i jesu, s double cork rotacijama i 1080 trikovima, čime su već na samom početku natjecanja postavili visoki standard kod sudaca. Finci Ville Paumola i Roope Tonteri doslovno su kod svih izmamili divljenje sa svojim odlično izvedenim trikovima. Drugo mjesto osvojio je Ville Paumola s Cab 5,  FS 10 i BS 9, no to nije bilo dovoljno naspram Cab 5, BS 10 double cork i FS 9 koje je izveo pobjednik, Njemac Elias Elhardt. To mu je druga pobjeda za redom na Pleasure Jamu. "Iznimno sam zadovoljan što sam uspio izvesti Double Cork. Nisam to imao u planu izvesti, ali sam se u zadnjem trenutku predomislio i uspio sretno izvest trik. Bilo je ili sad ili nikad!" – izjavio je oduševljeni Elias.

-.-Skijanje.hr-.- 

Dojmovi s Dachsteina odnosno 8. Horsefeathers Pleasure Jama su isti kao i uvijek - odlični. Trenutno ne postoji nigdje na svijetu natjecanje ovako visokog ranga, na kojem se svi pro rideri osjećaju kao da su doma. Izuzetno dobar park, koji uređuje Qparks, iz godine u godinu zadovoljava kriterije svjetskih ridera, a dolazak publike i shreddera iz svih dijelova Europe je jednostavno neizbježno. Tulumi i odličan provod na glečeru te van njega u Schladmingu su neopisivi te ih se obavezno treba iskusiti. Podsjetimo da je park i dalje otvoren za javnost, pa je stoga moguće u njemu uživati svaki dan do početka Prosinca.

Dachstein  je definitivno odredište za doći početkom studenog, a organizatori su, evo već osmu godinu zaredom, odradili odličan posao te TTR 4Star Horsefeathers Pleasure Jam smjestili u legendarnu skupinu natjecanja.

1. Elias Elhardt (GER)
2. Ville Paumola (FIN)
3. Tor Lundstrom (NOR)
4. Roope Tonteri (FIN)
5. Gjermund Braaten (NOR)
6. Christian Kroell (AUT)

1. Enni Rukajaervi (FIN)
2. Aimee Fuller (GBR)
3. Katarzyna Rusin (POL)
4. Anja Štefan(CRO)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 255101
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr