NATJECANJA

»

SNOWBOARD

21.01.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Oliver Kraus

 

SP Stoneham HP: Zlato za Gold i Podlatchikova

Sasvim u skladu sa svojim prezimenom Arielle Gold (USA) stigla je do zlatne medalje u halfpipeu na Svjetskom prvenstvu u Stonehamu (CAN). Kod snowboardera halfpipe zlato put Švicarske.

Nova aktualna FIS svjetska snowboard prvakinja u disciplini halfpipe ima tek 16 godina i dolazi iz Steamboat Springs Winter Sports Cluba. Arielle Gold jedina je uspjela spriječiti Holly Crawford iz Australije u namjeri obrane svjetskog snowboard halfpipe zlata iz La Moline (SPA) 2011.

Arielle je na sebe pozornost snažno skrenula već naslovom svjetske juniorske halfpipe prvakinje, baš kao i halfpipe srebrom na ZOI mladih prošle godine. No da će već 2013. postati i svjetskom seniorskom prvakinjom mogla se samo nadati. Iako je neosporni talenat među 'velikim curama' jasno naznačila četvrtim mjestom na halfpipe natjecanju snowboard Svjetskog kupa u Copper Mountainu neposredno uoči starta SP-a.

"Ne mogu biti uzbuđenija nego što jesam zbog načina kako je sve u konačnici završilo. Presretna sam što sam uspjela odraditi vožnju koju sam si zamislila, i što se u konačnici sve 'posložilo' u moju korist", izjavila je nakon natjecanja zlatna Gold. A ono što je "prema zacrtanom uspjela odraditi" bila je backside air, frontside 540 lien, backside 540 mute, frontside 720 indy, cab 720 indy, frontside air kombinacija koja joj je već u prvoj vožnji finala šest najboljih djevojaka donijela 'score' 79.00.

Nakon halfpipe srebra sa Svjetskog prvenstva u Gangwonu (KOR) 2009. pa već spomenutog halfpipe zlata iz La Moline (SPA) 2011., do novog svjetskog halfpipe srebra kroz manje od mjesec dana 29-ogodišnja Australka Holly Crawford stigla je uz 77.25 'score' ostvaren u drugoj vožnji. Dok je treća natjecanje završila Sophie Rodriguez (FRA) uz 72.50 iz prvog finalnog nastupa.

-.-oliver kraus-.- 

Uz zlato i dva srebra Holly Crawford sada postaje drugom najtrofejnijom snowboardericom halfpipe discipline sa Svjetskih prvenstava. Odmah iza s tri zlata i jednim srebrom najtrofejnije Doriane Vidal (FRA).

Hrvatske natjecateljice Morena Makar i Anja Štefan halfpipe natjecanje snowboard Svjetskog prvenstva, u konkurenciji 29 natjecateljica, završile su Morena na 21., a Anja na posljednjem 29. mjestu.

Nakon hallfpipe srebra s natjecanja snowboard SP-a u La Molini 2011., u Stonehamu je ove godine i do svojeg prvog halfpipe svjetskog zlata stigao 24-ogodišnji Iouri Podlatchikov iz Švicarske. U finalu 12 najboljih snowboardera Podlatchikov je u drugoj vožnji odradio 'score' od odličnih 94.25 uz cab 1080 nose, frontside 900 tail, backside 540 mute, frontside 1080 tail i cab 1080 double cork mute. I srebrni Japanac Taku Hiraoka, i brončani Markus Malin, zanimljivo, najbolje nastupe su također ostavili za drugu vožnju uz finalne 'scoreove' od 93.75 odnosno 86.75.

-.-oliver kraus-.- 

Finac Markus Malin u Stonehamu je ponovio uspjeh sa SP-a u La Molini, gdje je natjecanje također završio s broncom. Halfpipe svjetski prvak iz La Moline 2011., Nathan Johnstone (AUS), ovoga se puta morao zadovoljiti 7. mjestom u finalu. Dok je 17-ogodišnji Hiraoka jednostavno pretplaćen na 2. mjesta u Stonehamu. Budući da je ondje, u sklopu Svjetskog kupa, 2. mjesto u halfpipeu osvojio i 2011. i prošle godine! Njegov sunarodnjak Ryo Aono, halfpipe svjetski prvak iz 2009. ovoga je puta finale završio na 5. mjestu. Dok je Chrstian Haller iz Švicarske i na drugom SP-u za redom morao upisati 'drvenu medalju' na završnom 4. mjestu natjecanja.

Na Svjetskom snowboard prvenstvu u Stonehamu sada slijedi stanka do 24. siječnja, kada su na rasporedu snowboardcross kvalifikacije.

Cjeloviti rezultati natjecanja 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 253295
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr