SNOWBOARD

»

VIJESTI

23.02.2011.      

Autor: Ante Pašalić

Photo: Branko Banjac

 

Snowboard Arena MMXI izvještaj

Završen prvi Snowboard Arena MMXI urbani rail jam u Zagrebu.

Proteklog vikenda održano je dvodnevno urbano natjecanje pod nazivom Snowboard Arena MMXI. Zagrebački Snowboard klub Flip, organizirao je ovo urbano snowboard natjecanje ispred poznatog zagrebačkog shopping centra na Laništu. Natjecanje se vozilo u 'jam formatu', a 'course' se sastojao od 6,5 metarskog 'downraila' i 8 metarskog 'kink boxa', s malim 'wallom' na kraju.

Dvodnevno natjecanje je počelo u subotu 19.2., s natjecanjem na lokalnom nivou, te su se na isti mogli prijaviti svi lokalni natjecatelji željni dokazivanja.

Od dvadesetak prijavljenih natjecatelja, Domagoj Miro Miloslavić je bio najbolji na subotnjem natjecanju, uz drugo plasiranog Brunu Hrvatina, te trećeplasiranog Matka Pedišića. Samo prva tri su imala mogućnost nastupiti na glavnom eventu, odnosno nedjeljnom 'invited' sessionu, na koji su došli razni natjecatelji iz Austrije, Slovenije, s posebnim gostom iz Amerike, Mikeom Casanovom koji je do Zagreba došao nakon što je osvojio Nike 6.0 contest u Munchenu.

-.-Branko Banjac-.-

Nedjeljno natjecanje je obilježio Amerikanac Mike Casanova koji je bio najbolji tog dana i osvojio je izdašnu nagradu od visokih 1000 Eura.

Austrijanac Seppi Schooler zasluženo je osvojio drugo mjesto, a Slovenac Nejc Ferjan treće. Odličnih trikova je bilo kod svih natjecatelja, no najviše su nas dojmili Ferjanove kombinacije 'Nosepressova', odlične rotacije na 'railu' Casanove sa '180 on 360 Pretzel out' te našeg lokalnog Nikole Vrhovca - Chada s 'Nollie Bs Tail 270', s kojim je završio na 5. mjestu.

Od naših ridera u finalu su nastupili i Luka Ivica i Vid Barić iz Rijeke, što je uz ovako jaku konkurenciju izvrstan rezultat. Napomenimo da je nagradni fond bio vrlo respektabilnih 3000 eura, a podijeljen je među najboljom trojkom u ženskoj i muškoj konkurenciji.

-.-Branko Banjac-.-


U ženskoj konkurenciji najbolja je bila naša Zagrepčanka Ana Rumiha, s Anjom Štefan iz Rijeke na drugom mjestu i Matejom Kordič iz Slovenije na trećem, koje su odvozile odličan session.

Dvodnevni snowboard contest završen je s dodjelom nagrada. Snowboard klub Flip odlično je odradio svoju prvu organizaciju natjecanja, a Zagreb napokon ima svoje urbano 'rail snowboard' natjecanje.

Vidimo se dogodine!


Finalni rezultati:

Cure:
1. Ana Rumiha (CRO)
2. Anja Štefan (CRO)
3. Mateja Kordič (SLO)

Muški:
1. Mike Casanova (USA)
2. Seppi Scholler (AUT)
3. Nejc Ferjan (SLO)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 311913
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr