SNOWBOARD

»

VIJESTI

16.01.2009.      

Autor: Ante PašalićPhoto: oneill.com  

TTR 6Star O’Neill Evolution

Finac Peetu Piiroinen osvojio prestižno quarterpipe natjecanje!

Odlična atmosfera obilježila je O'Neillov Evolution TTR 6 Star natjecanje. Neka od najvećih imena svjetskog snowboarda pristupilo je natjecanju, što zbog prestiža što zbog izuzetno vrjiednih TTR bodova!

Već u finalima, Finac Risto Mattila na 10.2 metra visokom quarterpipe-u je postavio izuzetno visoku granicu sa masivnim Rodeo-om, te pobjedio u prvoj rundi protiv Janne Korpi-a. Slijedeći par su bili Antti Autti protiv Arthur Longo, a obojica su priredili fantastičnu vožnju!  Longo je skinuo ogromni Bs Method,a Autti mu je vratio sa Fs 1080. Još odličnih vožnji v idjeli smo od Peetu Piiroinena i Chas Guldemonda i Gian Simmen protiv nizozmeca Steve Krijbolder. Polufinale su prošli Peetu Piiroinen, Risto Mattila, Arthur Longo i pridošlica Nizozemac Steve Krijbolder.

Risto Mattila je nastavio dominirati sa ogromnim McTwistom protiv lokalnog Arthur Longo, koji mu je uzvratio sa ogromnim Bs Air, ali nije landao te je Mattila prošao dalje.

Krijbolder je pokušao protiv Peetua, ali na tome je i ostalo. Peetu je sa konstantnim amplitudama jednostavno bio bolje, te završio u finalima protiv sunarodnjaka Rista Mattile.

Prvi run finala, Risto Mattila je izveo iznimno visoki McTwist, protiv Peetuovog Bs 540, sa samo jednim bodom razlike. Drugi run se sastojao od izuzetno visokih trikova, oba finalista bila su skoro do 7metara visine.  Masivni Bs 540 je bio pobjednički trik Peetu Piiroinena, te je sa tim osvojio vrlo vrijednih 1000 TTR bodova, te  15,000$ nagrade!

Finalni rezultati:
1 Peetu Piiroinen FIN
2 Risto Mattila FIN
3 Steve Krijbolder NED
4 Arthur Longo FRA
5 Antti Autti FIN
6 Chas Guldemond USA
7 Gian Simmen SUI
8 Janne Korpi FIN
9 Manuel Pietropoli ITA
10 Sebastien Toutant CAN


Peetu Piiroiinen


Risto Mattila


Peetu Piiroiinen

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 173297
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr