SNOWBOARD

»

VIJESTI

11.03.2010.      

Autor: Ante PašalićPhoto: TTR/t-a-c.no  

6Star Oakley Arctic Challenge

Finac Peetu Piiroinen opet prvi! TTR titula već je u njegovim rukama?

Jedan od najimpresivnijih snowboardera u svjetskoj snowboard eliti, Finac Peetu Piiroinen, potvrdio je svoju dominaciju sa još jednom TTR pobjedom na legendarnom 6Star Oakley Arctic Challengeu. Ovo legendarno natjecanje održano je proteklog vikenda u Tryvann Vinterparku u Oslu, pred nekoliko desetaka tisuća gledatelja. Na podiju uz pobjednika Finca, stajalo je dvoje lokalnih snowboardera, Torstein Horgmo na drugom i Mikkel Bang na trećem mjestu.

Srebrni iz Vancouvera Peetu Piiroinen osvojivši i ovo natjecanje, dobio je izuzetno bitnih i vrijednih 1000 TTR bodova te je preuzeo vodstvo na TTR ljestvici svjetskog poretka. Gotovo je sigurno da će ovaj mladi Finac biti ponovni šampion Ticket To Ride World Tour serije natjecanja te službeno najbolji snowboarder na svijetu. Za dva tjedna bi se trebala održati "krunidba" novog-starog kralja svjetskog snowboarda, a sve će se dogoditi na Burton US Open-u.

Peetu je kroz cijelu sezonu vozio odlično te osvajao svako natjecanje koje mu se našlo na putu. Osim stylish i velikih trikova, odlično tehnički potkovane vožnje, Peetu ima onu pravu sportsku smirenost te ga gotovo ništa nemože omesti na nekom od natjecanja. Tek mu je 21 godina, a smiješi mu se već druga titula zaredom najboljeg na svijetu.

"Ovo mi je najbolja sezona do sada. Srebrna medalja na ZOI i sad još TTR titula. Toliko sam toga osvojio ove sezone, a nemam niti jednu ozljedu, bolje od ovoga nemože!", izjavio je Peetu Piiroinen.

Na SlopeStyle natjecanju pobjednički run mu se sastojao od Switch cab 270 to fakie na railu, Fs 540 melon na canon railu, Bs 1080 late cork, Bs rodeo 720 i gigantski Fs Crail na hipu.

"Zato je dobar snowboarder. Nema specijalnost niti za jednu disciplinu, nego za sve! Sve radi veliko i sa stilom!", izjavio je organizator i svjetska legenda Terje Haakonsen.

Završen je još jedan The Arctic Challenge, a uskoro je i kraj TTR sezone te konačni obračun, i krunidba najboljeg od najboljih.

Finalni rezultati:

1 Peetu Piiroinen FIN
2 Torstein Horgmo NOR
3 Mikkel Bang NOR
4 Seppe Smits BEL
5 Mark McMorris CAN
6 Sage Kotsenburg USA
7 Roope Tonteri FIN
8 Tore Holvik NOR
9 Eric Willett USA
10 Ville Uotila FIN

-.-arctic challange-.-

-.-arctic challange-.-

-.-arctic challange-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 450110
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr