SNOWBOARD

»

VIJESTI

31.05.2010.      

Autor: Ante PašalićPhoto: Dan Milner  

Otvorenje Dachstein glečera opet odgođeno!

Novi datum je 12.6.2010., kako najavljuju, ovoga puta i datum definitivnog otvorenja.

Službeno objašnjenje za odgodu ovoga puta izmjena je kompletnog kabla na gondoli. Südwandbahn gondola napravljena je, naime, prije čak 41 godinu, te joj je prijeko potreban remont i zamjena dotrajalog kabla.

Kako je to jedini “prijevoz” na glečer, upravi nije bilo druge nego prolongirati otvorenje za dodatnih tjedan dana. Snijeg i jaki vjetar su također kumovali najnovijoj odgodi, no iz uprave javljaju da je sigurnost uvijek na prvome mjestu. Te da je, zbog iznimno složenog i zahtjevnog načina zamjene dotrajalog kabla, potrebno bilo osigurati vremenski nesmetan angažman inženjera na radovima.

Tako će se svi “shrederi” istočne i centralne Europe morati strpiti još malo prije službenog početka ljeta, odnosno ljetne sezone. Park ima i nove elemente, a više o njima i cijelom setupu pročitajte ovdje.

Vrijedno spomena zaista je 220 000 posjetitelja Dachstein ledenjaku samo u ljetnoj sezoni. Ukoliko do sada niste posjetili ovaj alpski ledenjak, možda je baš ovo ljeto prava prilika za to. Više informacija o Dachstein glečeru (ledenjaku) dostupno je i ovdje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 456770
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr