PROIZVOĐAČI

»

NORDICA

11.02.2008.      

Autor: Tomislav Matošin

Slike:
Naslovna: serije skija (www.nordica.com)
Lijevo: Dobermann Pro GS (Skijanje.hr arhiva)
Desno: Hot Rod Hellcat (www.nordica.com)

 

Nordica skije 07/08

Već četvrtu sezonu promijene u serijama Nordica skija su praktično nikakve.

Dizajnerski Nordicine skije su i dalje iznimno atraktivne no nećemo se upuštati u raspravu koliko to pridonosi prodaji skija. Tehnološki gledano promijene su minimalne, a samim time nije došlo do značajnijih promjena u modelima. Kao i svake godine neki modeli unutar pojedinih serija su nestali te su ih zamijenili drugi. Suradnja s Markerom se i dalje nastavlja koji je Nordicin dobavljač vezova.

nordicaOve sezone će se natjecateljska serija Dobermann moći naći u tri modela, već poznatim Pro SL i Pro GS te novi Spitfire model. Crno-bijeli slalomski model Pro SL proizveden je u tri visine, 155, 165 i 170 s radijusima od 11.4, 13 te 14 metara. Crveno-bijeli veleslalomski Pro GS model dolazi u četiri visine, od 171 do 186 s radijusom od 16.5 do 20 metara. Novitet u seriji je polivalentni model Spitfire koji je dizajnerski sličan Pro GS modelu. Dolazi u četiri različite visine, od 154 do 178 s radijusom od 12 do 15.5 metara te dva različita sidecuta. Svi Dobermann modeli građeni su Full Twin V Active Ti konstrukcijom te X-Ballance Integrated sistemom vezova.

Speedmachine je donatjecateljska high performance serija koja se sastoji, kao i prošle sezone, od pet modela. No, od ove sezone nema više Speedmachine 14 modela kojega je zamijenio Mach 2 model. Svi modeli dolaze u četiri različite visine i to uglavnom od 152 do 178 centimetara s radijusima od 12 do 18 metara. Modeli Mach 2, Mach 3 i Mach 3 Power građeni su Full Twin V Active Ti/Ca konstrukcijom te X-Ballance Integrated sistemom vezova dok su Speedmachine 10.3 i 12.3 građeni 2V Active tehnologijom s XBS sistemom vezova.

nordicaGran Sport su all round modeli namijenjeni rekreativcima te dolaze u tri modela označena brojevima 10, 12 i 14 (prošle sezone je bilo i modela Gran Sport 8). Svi modeli proizvode se u četiri visine; 152, 160, 168 i 176 centimetara s radijusima od 12, 14, 16 i 17 (17.5 kod GS 10) metara. Modeli su građeni oko kompozitne drvene jezgre s Energy Frame Partial Sidewall tehnologijom kod modela 12.3 i 14.3, odnosno Energy Frame Composite wood tehnologijom kod modela 10.3. Svi modeli imaju XBS sistem vezova.

Najbrojnija je i dalje allmountain Hot Rod serija s čak osam različitih modela. Hellcat, Jet Fuel, Afterburner, Top Fuel, Nitrous, Modified, Eliminator i Overdrive su imena modela unutar serije te su svi istog dizajna, a razlikuju se po boji. Najjači model Hellcat dolazi s Full Twin V Active Ti i XBi tehnologijama dok su ostali modeli građeni s 2V Active Ti/Ca konstrukcijom  i XBS (ALU) sistemom vezova. Svi modeli dolaze u tri ili četiri visine dok se radijusi kreću od 13 do 20 metara.

Supercharger je extreme serija skija za duboki snijeg i snowpark a dolazi u četiri različita modela; Ignition, Spark, Blower i Enforcer. Odlika ovih modela je vrlo široki sidecut te jedinstveni dizajn za svaki model. Blower je jedini model isključivo za duboki snijeg koji dolazi u dvije visine; 185 i 193 centimetara s radijusima od 26 i 29 metara. Ostali modeli su, osim za duboki snijeg, namijenjeni i za snowpark, a dolaze u visinama od 144 do 185 centimetara s radijusima od 13 do 21 metar. Svi modeli građeni su Energy Ti/Ca konstrukcijom.

Za djevojke tu je i dalje Olympia serija s pomaknutim težištem prema vrhu skije, sa šest različitih modela; Conquer, Victory, Drive, Speed, Mint i Fox. Svaki model je građen drukčijom konstrukcijom te svi imaju XBS sistem vezova. Visinama se kreću od 144 do 178 centimetara, dok su radijusi modela od 10 do 18 metara.

Junior modeli nose oznaku JR, a za djecu-početnike predviđena je serija Nordy modela. U ponudi se može naći i nekoliko hibridnih modela, poput Gran Sport 9 i 11 koji su namijenjeni za trgovine i servise koji se bave iznajmljivanjem skija.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 572619
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr