SNOWBOARD

»

INFO

14.08.2004.      

 

TTR

Kako je mali Terje zabrinuo cijeli FIS...

TTR?Ka’e to? Nema neke posebne definicije ni odgovora na pitanje,TTR - Ticket to Ride je skup snowboard natjecanja, gdje iz svakog natjecanja pobjednik ide na t-a-c - the Arctic Challenge - kao finalno natjecanje najboljih iz cijelog svijeta. TTR održao se ove godine drugi put za redom u Norveškom gradu Tromso.Sve je počelo kada je jedan od ponajboljih snowboardera Terje Hakonsen 13.rujna predprošle godine u Hossegoru, Francuska okupio za stolom najvažnije ljude iz snowboard industrije i organizatore natjecanja.
Plan je napravljen postavljeni su principi za taj novi pokret.Raditi zajedno za neovisna snowboard natjecanja, učvrstiti kreativno i progresivno snowboardanje na odličnoj i sigurnoj infrasturkturi, zaraditi povjerenje najboljih snowboardera cijelog svijeta, razviti progresivna natjecanja i unaprijediti suđenje na natjecanjima.

Prezentirati snowboard sport na pristupačan način i ne zaboraviti kreativnost i zabavu vožnje.

Svako natjecanje trebalo bi biti važno kao i ono sljedeće i ne bi postojao "Najbolji Snowboarder", nego bi kroz arctic challenge ta cijela turneja završila tj. Tac bi bio finalno natjecanje od cjelokupne turneje.Sa Terjeom kao pokretačem, TTR se pojavio u javnosti 2.10.2002.

Utjecaj koji je TTR napravio bio je veći nego što se očekivalo.TTR je jasno pokazao što se može sa ujedinjenom scenom, boarderima, snow industrijom i medijima.
Snowboarderi su napokon mogli reći kako žele da ide smjer njihovog sporta.
Vozači koji se nisu godinama pojavljivali na natjecanjima i u medijima, pojavili su se ponovo i ponovno uživaju u natjecanjima.Bezbroj drugih neovisnih natjecanja se pridružilo TTR-u, i tako je sve krenulo.
Uz sve dobro što se dogodilo prošle godine još uvijek ima puno posla I jako puno se očekuje od TTR-a pokreta.Da bi se moglo raditi na duže staze mora se definirati "rookie-to-pro" sistem.Nije razvijen program za snowboarderice na čemu se treba poraditi.Formiranje legalnog tijela koje će se baviti TTR-om postati će vrlo važnim dok se sistem razvija. Komunikacije TTR-a u Europi su puno bolje zato i ljudi razumiju bolje što se događa, ali u SAD-u i Japanu se treba još poraditi.Veliki izazov za TTR je formiranje bolje televizije tj. boljeg praćenje TV medija tako da bi jednog dana mogli konkurirati nogometu i sl. sportovima.
npr. Norveška nacionalna televizija je prenosila ovogodišnji Arctic Challenge uživo, cijelo vrijeme trajanja natjecanja.

Dok se puno stvari riješilo još ih je dosta ostalo neriješeno. Najbolji signal TTR-a je taj što je vođen od samih snowboardera. Iako ovo sve zvuči kao napad na FIS, to mu nije namjera.
FIS je prisutan i ostati će tako.TTR neće nikada pokušavati zaustaviti snowboardere da voze za koga žele i na kojim natjecanjima, video filmovima ili olimpijskim igrama.Ono što radi jest da pokušava napraviti konkurentne snowboardere koji imaju alternativu FIS-u.Dobar okoliš gdje će sljedeće generacije snowboard natjecanja biti razvijane.Da ne bi bilo nekih zabuna ovdje se govori samo o seriji natjecanja, u smislu zabave, putovanja i jedinstvenih iskustava, slobode i kreativnosti – to je snowboarding.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 119003
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr