NATJECANJA

»

SNOWBOARD

17.02.2012.      

Autor: Skijanje.hr

 

TTR/WSF Svjetsko prvenstvo Oslo 2012 - kulminacija do kraja vikenda

World Snowboarding Championships (WSC) 2012. do kraja vikenda ponudit će u Oslu nove 'nezavisne' svjetske snowboard prvakinje i prvake u disciplinama halfpipe i slopestyle.

"Ticket to Ride" organizacija i Svjetska snowboard federacija (WSF), organizacije vođene od samih snowboardera te neovisne i paralelne Svjetskoj skijaškoj federaciji (FIS) u organizaciji snowboard natjecanja najviše razine, spremne su proglasiti svoje premijerne svjetske prvake u disciplinama halfpipe i slopestyle. Koliko god se neka izravna konfrontacija izbjegavala onoliko koliko je to moguće - činjenice je tako da će nakon nedjelje snowboard sport ipak nazivljem dobiti - dvostruke svjetske prvake, doduše, jedino u ovim disciplinama.

S posljednjeg Svjetskog snowboard prvenstva u organizaciji FIS-a, iz La Moline prošle godine, halfpipe pobjednici bili su Holly Crawford i Nathan Johnstone (oboje AUS). Dok su slopestyle naslovi svjetskih prvaka pripali Enni Rukajarvi (FIN) i Seppe Smitsu (BEL). I svi su se oni, osim Holly Crawford, pojavili i u preliminarnoj fazi na TTR/WSF World Snowboarding Championships u Oslu.

Svjetsko prvenstvo u TTR/WSF organizaciji zamišljeno je da se, za razliku od FIS-ova koje se održava svake dvije godine, održava svake četiri godine.

Halfpipe finalisti već su poznati, i to su Queralt Castellet (ESP), Cilka Sadar (SLO), Soko Yamaoka (JPN), Gretchen Bleiler (USA), Kelly Clark (USA), Rebecca Sinclair (NZE), Nadja Purtschert (SUI), Elena Hight (USA), Ursina Haller (SUI) i Mercedes Nicoll (CAN) u ženskoj te Taku Hiraoka (JPN), Louie Vito (USA), Christian Haller (SUI), Matt Ladley (USA), Iouri Podlatchikov (SUI), Benji Farrow (USA), Markus Malin (FIN), Nathan Johnstone i Peetu Piiroinen (FIN) u muškoj konkurenciji.

Slopestyle polufinala u tijeku su danas. Halfpipe žensko finale na rasporedu je sutra od 15:45 do 17:00 h. Dok je muško halfpipe finale na rasporedu od 17:40 do 19:00 h.

Slopestyle žensko finale u nedjelju je na rasporedu od 11:00 do 12:30 h. A muško slopestyle finale od 13:00 do 14:30 h.

Sve detalljne informacije o World Snowboarding Championships Oslo 2012, uz live stream samih natjecanja, dostupne su na službenim stranicama natjecanja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 132763
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr