NATJECANJA

»

SNOWBOARD

05.02.2014.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: FIS/ZOI Soči 2014.

 

ZOI Soči: Slopestyle problemi - Horgmo ozlijeđen, i White "out"

Uoči kvalifikacija, a koje započinju već sutra, premijerno olimpijsko izdanje muške slopestyle snowboard dicipline ostalo je bez dva jako zvučna imena.

Rosa Khutor "Extreme Park" u Sočiju možda je ipak i malo previše "extreme". Ili bi se barem tako dalo zaključiti po najnovijem razvoju događaja vezanom uz muški slopestyle...

Isprva je na treningu, pri izvedbi jednog od elemenata, ovoga tjedna vrlo neugodno, uz lom ključne kosti, pao Norvežanin Torstein Horgmo. A nakon ovog apsolutnog šoka za Horgma i Norvežane, koji su u njemu imali sasvim legitimnog kandidata i za olimpijsko zlato, novi "šok" svojim navijačima priredio je i Shaun White.

I White je, kako se sada saznalo, na jednom od trening-nastupa na olimpijskoj slopestyle stazi u Sočiju također upisao pad i ozlijedio zapešće. Te uz riječi kako se radi o "zastrašujućoj" i "izazovnoj" stazi potom navijačima poručio kako definitivno odustaje od olimpijskog slopestyle nastupa.

"Znam da će ovo sada kod mojih navijača izazvati donekle i razočarenje, i potpuno to razumijem. No u dogovoru s mojim timom odlučio sam povući se iz olimpijske slopestye konkurencije. I sada ću svu koncentraciju posvetiti u potpunosti pokušaju osvajanja i nove halfpipe zlatne olimpijske medalje", poručio je danas White, aktualni halfpipe zlatni i sa ZOI u Vancouveru 2010., i sa ZOI u Torinu 2006. 

Koliko se uspijeva doznati iz Sočija, problem kod olimpijske slopestyle staze za ZOI 2014. ponajviše je (pre)velika brzina kojom se, navodno, dolazi na elemente. Nakon objave njenog izgleda, s elementima, staza je kod snowboardera nalazila isprva samo na odobravanje. A u njenoj konstrukciji iskorištene su i savjetodavne usluge kreatora slopestyle staza poznatih zimskih X-Gamesa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 295264
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr