SKIJALIŠTA

»

SLOVENIJA

12.12.2012.      

Autor: Skijanje.hr

 

Zagreb: Slovenski ski centri predstavili novitete, ponudu za 2012/13.

Na današnjoj press konferenciji, koja je održana u zagrebačkom veleposlanstvu Republike Slovenije, slovenska skijališta predstavila svoju ponudu i novitete u nadolazećoj sezoni. Ski karte za besplatno skijanje u Sloveniji hrvatskim ski reprezentativcima.

Na konferenciji je veleposlanik Republike Slovenije u Hrvatskoj, nj. eksc. Vojko Volk, ustvrdio da se dobri odnosi između Slovenije i Hrvatske vide i u broju hrvatskih gostiju u Sloveniji tijekom zimske sezone, kao i broju slovenskih gostiju ljeti na hrvatskoj obali. Zaključio je i da su hrvatski gosti prvi po broju noćenja (među stranim gostima) i da očekuje da će i ove sezone to iznova biti tako ili još bolje.

G. Damjan Pintar, predsjednik Udruge gorskih centara, predstavio je zajedničke produkte slovenskih skijališta; sezonsku skijašku kartu, koja vrijedi u svim ski centrima u Sloveniji, kao i bonitetnu karticu Active Slovenia, s kojom je kroz cijelu skijašku sezonu moguće skijati od 10 – 30% jeftinije u svim skijaškim centrima u Sloveniji.

Slovenska skijališta u nadolazećoj su sezoni pripremila brojne novitete u svojoj ponudi, istaknuto je na konferenciji. Pored investicija u infrastrukturu (nove sjedežnice, hotel na skijalištu Golte, investiranje u poboljšanje sustava za umjetno zasnježivanje na svim većim skijalištima) bile su izgrađene i nove ski staze na Rogli (Jasa II).

Tijekom zime u Sloveniji će se održavati velika međunarodna takmičenja koja su na konferenciji također predstavljena (Zlatna Lisica – Maribor, 26. – 27.1.2013.; Svjetski kup u snowboardu – Rogla, 8.2.2013; Europski kup u skijaškom trčanju za paraplegičare – Rogla,  11. – 14.2.2013; Europski kup u snowboardu – freestyle – Rogla, 3.-4.3.2013; Pokal Vitranc - Kranjska Gora, 9.-10.3.2013; Planica – Svjetski kup u skijaškim skokovima, krajem trećeg mjeseca).

Pored tih međunarodnih takmičenja, skijaški centri pripremaju i velike zabavne događaje. Veći među njima su Obiteljski ski kup na Mariborskom Pohorju, 3. Međunarodni Salsa ski weekend – Rogla, 6. – 10.2.2013, ZUMBA maraton – Rogla, 8.2.2013, Festival snowboarda FREESTYLE WEEK – Rogla, 20.-25.03.2012; Luža contest na Krvavecu krajem trećeg mjeseca. U okviru FIS-a, na Svjetski dan snijega (20. siječnja 2013.), na određenim će se skijalištima održavati i posebni programi za sve posjetitelje uz ponudu posebnih pogodnosti za skijanje.

Na kraju je g. Srečko Jesenšek, direktor Udruženja žičara Slovenije pojasnio da se u posljednje vrijeme puno ulagalo u samo tehničku infrastrukturu, žice, tehničko zasnježivanje i sigurnost na skijalištima.

Samu kvalitetu slovenskih skijališta i ski staza prepoznaju i u Hrvatskom skijaškom savezu, koji već godinama surađuje sa slovenskim ski centrima. Tako su Janica i Ivica Kostelić kao djeca počeli trenirati skijanje na Rogli te se tradicija treniranja na slovenskim skijalištima nastavila sve do danas. Imajući te činjenice u vidu, Udruženje skijaških centara Slovenije svim reprezentativcima u okviru Hrvatskog skijaškog saveza omogućilo je besplatno skijanje i održavanje treninga na svim slovenskim skijalištima, a ski karte je preuzeo direktor Hrvatskog skijaškog saveza, g. Vedran Pavlek.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 239370
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr