20.04.2011.      

Autor: Nemanja Stanić
Photo: Skijališta Srbije 

 

U Srbiji se gradi prva gondola

Prema najavama iz "Skijališta Srbije" na Staroj planini će uskoro započeti gradnja prve gondole u Srbiji. Predviđeno je da nova gondola povezuje skijaške staze sa smještajnim kapacitetima na lokaciji "Jabučko ravanište", čija je izgradnja u tijeku.

Kako saznajemo, riječ je o gondoli za 8 putnika, kapaciteta 2.400 skijaša na sat i dužine 1.100 m. Proizvođač gondole trenutno nije poznat, ali najvjerojatnije je riječ o austrijskom Doppelmayru ili francuskoj Pomi.

Osim gondole, na istom skijalištu je za sljedeću sezonu najavljena i izgradnja četverosjeda kapaciteta 2.400 skijaša na sat, kao i proširenje sistema za umjetno zasnježenje te probijanje novih staza.

Unatoč ekonomskoj krizi u Srbiji se nastavljaju ulaganja u skijališta, s posebnim naglaskom na Staru Planinu. Ne sumnjamo da će ovo skijalište uskoro "stati uz rame" poznatijim centrima kao što su Kopaonik i Zlatibor.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3005834
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr