28.01.2012.      

Autor: Nemanja Stanić

 

Snježna idila u Srbiji

I dok Slovenija i Hrvatska imaju neočekivano malo snijega za ovaj dio godine, Srbija na svojim skijalištima nudi idealne uvjete za skijanje.

Snijeg koji i dalje pada formirao je snježni pokrivač nerijetko debeo i više od jednog metra. No osim prirode i sistemi za umjetno zasnježenje dodatno su pomogli kod pripreme staza.

Prema informacijama iz Skijališta Srbije, broj posjetitelja Kopaonika (naslovna slika), Zlatibora i Stare Planine uvelike premašuje brojke iz istog perioda prošle sezone (porast od oko 30%).

Pored dobrih vremenskih uvjeta, ovome su svakako doprinijela i značajna ulaganja u infrastrukturu. Skijališta rade punim kapacitetom, a na radost iskusnijih skijaša od pred nekoliko dana na Kopaoniku su puštene u rad i staze Gvozdac i Bela Reka II, koje u uvjetima s manje padalina najčešće ne rade (kao što je to bio slučaj prethodne, kao i nekoliko ranijih sezona).

Inače, Bela Reka II (zajedno sa Belom Rekom I) je najduža staza na Kopaoniku, kojom se silazi do mjesta Brzeće, u samom podnožju planine (visinska razlika je oko 900 m).

Već sada je sigurno da će ova sezona, osim u slučaju neočekivano toplog vremena, na ovim skijalištima potrajati sve do travnja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3096378
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr