SNOWBOARD

»

VIJESTI

10.03.2010.      

Autor: Nikola Vrhovec
Photo: FIS
 

FIS Svj. Kup Paralelni Slalom u Moskvi

Prvi Parallel Slalom na najvećoj rampi za utrke u centru grada

Samo tjedan dana nakon konačnih odluka s Olimpijskih igara u Parallel Giant Slalomu i jedan mjesec nakon zadnje utrke FIS World Cupa ponovno je vrijeme da najbolji svjetski karveri pripreme daske, ali ovaj puta na nepoznatom terenu. Po prvi puta u povjesti Svjetskog kupa, Moskva je priredila Parallel Slalom na masivnoj rampi izgrađenoj u samom centru grada kako bi se osigurao neviđeni spektakl 3. travnja.

Austrijanke su osvojile sve tri medalje. Doris Gunther je dominirala u ženskoj konkurenciji i definitvno bila najbolja djevojka dana. Drugoplasirano vrijeme odvozila je Heidi Neururer, a na trećem Julia Dujmovits.

U muškoj konkurenciji veliko iznenađenje s Talijanom Aaron Marchom na postolju, koji je ostavio "jača" imena iza sebe. Drugo mjesto pripalo je Benjamin Karlu iz Austrije. Roland Fischnaller iz Italije završio je na trećem mjestu.

Izvedba projekta da se izgradi najveća rampa u glavnom gradu Rusije trajala je oko 2 mjeseca, a rampa se već koristila i za skijaška natjecanja. 60 metara visoka i 35 metara široka rampa omogućila je 200 metara dugačku stazu, a sama  skela sadrži 156.000 željeznih elemenata koji ukupno teže 1300 tona sa 4000 m³ snijega.

Finalni rezultati:

Djevojke                                                 Muški

1. Doris Guenther (AUT)              1. Aaron March (ITA)
2. Heidi Neururer (AUT)               2. Benjamin Karl (AUT)
3. Julia Dujmovits (AUT)               3. Roland Fischnaller (ITA)
4. Alena Zavarzina (RUS)              4. Kaspar Fluetsch (SUI)

-.-FIS-.-

-.-FIS-.-

-.-FIS-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 266562
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr