21.11.2009.      

Autor: Matija Kralj 

Moskva: Hirscher i Borssen 1., Ana bez 1/2-finala

Austrijanac Marcel Hirscher i Šveđanka Therese Borssen zaradili po 30 000 američkih dolara pobjedama na FIS promotivnom paralelnom slalomu održanom danas u Moskvi.

Na natjecanju voženom u "knock-out" sustavu - za skijaše redoslijedom osmina finala, četvrtfinale, polufinale, dvoboj za 3. mjesto, finale, a za skijašice redoslijedom četvrtfinale, polufinale, dvoboj za 3. mjesto, finale - i to na paralelno postavljenim 205 metara dugim (kratkim) i 70 metara vertikalnog pada strmim, u svakoj rundi po dvjema istovjetnim slalomskim vožnjama, Marcel Hirscher i Therese Borssen ove su se godine pokazali najuspješnijima.

Marcel Hirscher do pobjede u konkurenciji skijaša stigao je eliminacijom Talijana Giuliana Razzolija u osmini finala, Francuza Juliena Lizerouxa u četvrtfinalu, sunarodnjaka Manfreda Prangera u polufinalu te Francuza Stevea Missiliera u finalu.

Dok je Therese Borssen u četvrtfinalu nadmašila sunarodnjakinju Mariu Pietilae-Holmner, u polufinalu Francuskinju Sandrine Aubert te u finalu, za svega 4 stotinke sekunde, i trenutni svjetski slalomski ženski broj 1 - Njemicu Mariu Riesch.

Ana Jelušić u rundi četvrtfinala u dvije je vožnje skupila 23 stotinke sekunde zaostatka u odnosu na još jednu Šveđanku - Fridu Hansdotter - danas konačno trećeplasiranu na natjecanju. I Moskvu napušta bez polufinala, ali uz zarađenih 10 000 američkih dolara za sudjelovanje.

Treće mjesto kod skijaša, u dvoboju protiv Manfreda Prangera, pripalo je Kanađaninu Michaelu Janyku. A niti ove godine nije nedostajalo nesnalaženja na moskovskoj rampi. Giorgio Rocca i Jean-Baptiste Grange odmah u osmini finala "gazli" su tako slalomska vrata. A poneke nestrpljive skijašice i skijaši iznova su u prevelikoj želji zapinjali na startnim vratima, krećući i prije nego što su se ona trebala otvoriti.

"FIS Alpine Ski Champions Cup" natjecanje održano drugi puta u Moskvi, i to po podosta vlažnim i kišovitim uvjetima, i ove je godine, međutim, opravdalo svoju svrhu promocije alpskog skijanja u zemlji domaćinu Zimskih olimpijskih igara 2014. godine. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 470154
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr