NATJECANJA

»

SNOWBOARD

24.02.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Giacomo Marguti

 

Moskva PSL: Detkov razgalio Ruse

Stanislav Detkov domaći je heroj koji je Rusiji donio pobjedu na paralelnom slalomu Svjetskog kupa u Moskvi. Kod žena slavlje za Caroline Calve (CAN).

Na istoj rampi na kojoj su uoči Svjetskog prvenstva u Schladmingu svoj tzv. "city event" odradili najbolje skijašice i skijaši svijeta, za snowboarderice i snowboardere u paralelnom je slalomu također organizirano natjecanje Svjetskog kupa jučer u večernjim satima lokalno. A za pravu senzaciju, stigavši do svojeg prvog uopće podija te prve pobjede u Svjetskom kupu, pobrinuo se u muškoj konkurenciji 32-ogodišnji Stanislav Detkov (RUS).

Suveren kroz sve runde natjecanja u samoj završnici, u polufinalu, Detkov je uspio nadvisiti konačnog trećeg Rolanda Fischnallera (ITA). Dok je u velikom finalu bolji bio od Nevina Galmarinija (SUI). Osvetivši ujedno na najbolji mogući način američkog "naturaliziranog Rusa" Vica Wilda, a kojega je Galmarini eliminirao u četvrfinalu. Galmariniju je podij Moskve treći podij u Svjetskom kupu, ali i prvi u paralelnom slalomu. Te će Švicarac još pričekati na svoju eventualnu prvu pobjedu.

-.-giacomo marguti-.-

51 natjecatelj našao se u konačnici u završnom plasmanu natjecanja. Od naših susjeda Slovenaca najbolji je ovoga puta bio aktualni svjetski prvak u paralelnom slalomu iz Stonehama, Rok Marguč, na tek 16. poziciji.

Da je iskustvo ovoga puta u Moskvi imalo prednost nad mladošću slavljem kod žena potvrdila je i 34-ogodišnja Kanađanka Caroline Calve. Do svoje druge pobjede u Svjetskom kupu, i prve u paralelnom slalomu, Calve je došla u polufinalu izbacivši glavnu domaću žensku uzdanicu, Jekaterinu Tudegeševu, koja se u konačnici morala zadovoljiti trećim mjestom nakon pobjede u malom finalu protiv Selinde Jörg (GER). Dok je u velikom finalu Calve nadvisila Poljakinju Aleksandru Krol.

-.-giacomo marguti-.-

Cjeloviti rezultati natjecanja

Kako je natjecanje u Moskvi bilo posljednje u paralelnom slalomu za ovu sezonu Svjetskog kupa, konačna pobjeda i mali Kristalni globus u disciplini odlazi Rolandu Fischnalleru (ITA) ispred Žana Košira (tek 44. mjesto Moskve; SLO) kod muškaraca te Patriziji Kummer (5. mjesto Moskve; SUI) ispred Amelie Kober (6. mjesto Moskve; GER) kod žena.

Po jednim natjecanjem u snowboardcrossu te paralelnom veleslalomu snowboard FIS Svjetski kup od 8. do 10. ožujka iduće gostuje u Arosi (SUI).

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 306809
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr