NATJECANJA

»

SNOWBOARD

22.12.2011.      

Autor: Matija KraljFoto: © FIS/Oliver Kraus  

Carezza PSL, PVSL: Uzbudljive premijerne utrke

Talijanska Carezza u protekla je dva dana premijerno na stazi "Pra di Tori" ugostila po jedan paralelni slalom i veleslalom, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u sklopu snowboard FIS Svjetskog kupa.

Paralelni veleslalom prvoga je dana donio pobjede Caroline Calve iz Kanade te Talijana Rolanda Fischnallera.

Iskusna 33-godišnja Calve je do svoje prve pobjede na nekom od natjecanja snowboard FIS Svjetskog kupa stigla potisnuvši na drugo i treće mjesto Amelie Kober (GER) i Marion Kreiner (AUT). Te je ujedno postala i prvom Kanađankom koja je osvojila neko od natjecanja snowboard Svjetskog kupa u tzv. paralelnim disciplinama.

"Bio je to, iskreno, i jedan od mojih ciljeva karijere. Da postanem prvom Kanađankom pobjednicom nekog od alpskih natjecanja snowboard Svjetskog kupa.

-.--.-

Staza je bila teška, ali ja se ničime nisam opterećivala. Željela sam samo odraditi jednu po jednu odličnu vožnju. Oduvijek sam vjerovala da jednom mogu do pobjede. I naravno da sam sada sretna kada sam taj svoj cilj i dohvatila", izjavila je nakon natjecanja Calve.

Roland Fischnaller puno je 'iskusniji vuk' po pitanju pobjeda u Svjetskom snowboard kupu. On ih je i uoči Carezze na kontu već imao tri. Od kojih je jedna stigla i u aktualnoj sezoni, u listopadu na paralelnom slalomu u ski hali nizozemskog Landgraafa. Na samom natjecanju u Carezzi do svoje ipak prve paralel-veleslalomske pobjede u Svjetskom kupu 31-godišnjak rođenjem iz Brixena u Južnom Tirolu stigao je potisnuvši u konačnici na drugu i treću stepenicu pobjedničkog podija Benjamina Karla (AUT) te Roka Flandera iz Slovenije.  

-.--.-

"Ovu pobjedu posvećujem sebi. Jer nikada nisam volio ovakve strme staze. A danas sam na jednoj takvoj bio toliko dobar", originalna je izjava koju je nakon natjecanja ponudio Fischnaller.

Cjeloviti rezultati natjecanja - boarderi

Cjeloviti rezultati natjecanja - boarderice

Slalomski dio natjecanja, održan danas, kao pobjednike je ponudio Patriziu Kummer (SUI) te Benjamina Karla.

24-godišnja Kummer je u konačnici do svoje druge pobjede u Svjetskom kupu i, zanimljivo, druge na talijanskom tlu nakon Limone Piemontea, stigla pobjedom u velikom finalu protiv Isabelle Laboeck (GER). Dok je u malom finalu Anke Karstens (GER) bila dosta uvjerljivija od Julie Dujmovits (AUT).

-.--.-

"Znam da sam brza u paralelnom slalomu. Ali danas je sve krenulo nekako nervozno. No iz runde u rundu bilo je ipak sve bolje i bolje. Morala sam se boriti sama sa sobom i svojom nervozom, kako mi se ne bi dogodile glupe pogreške", riječi su kojima je svoju pobjedu prokomentirala Kummer.

Nakon drugog mjesta u paralelnom veleslalomu dan ranije, Benjamin Karl do svoje 14. pobjede u paralelnim disciplinama u Svjetskom kupu u velikom je finalu stigao uz jednu 0.10 sek. te jednu 0.22 sek. bržu vožnju od Simona Schocha (SUI). Dok je u malom finalu Siegfried Grabner (AUT) bio bolji od Jerneja Demšara iz Slovenije.

"Staza je bila brutalna. A borba makismalno tijesna. No ova pobjeda jedan je od ljepših božićnih poklona koje sam si za ovu godinu mogao zamisliti", kratak je bio pobjednik Karl.

-.--.-

Cjeloviti rezultati natjecanja - boarderi

Cjeloviti rezultati natjecanja - boarderice

U poretku paralelnih disciplina Svjetskog snowboard kupa, a nakon Carezze, Benjamin Karl ima 3.250 bodova. Dok je Roland Fischnaller drugi s 2.530 zarađenih bodova. U istom poretku kod snowboarderica prva je trenutno Fraenzi Maegert-Kohli (SUI) s 2.460 bodova. Dok je druga Julia Dujmovits s 2.150 zarađenih bodova.

Snowboard FIS Svjetski kup svojim se idućim natjecanjima nastavlja tek u 2012. godini. Kada prvo u austrijskom Jauerlingu 13. siječnja slijede opet po jedan paralelni slalom boarderica i boardera, i to u noćnim uvjetima.

Sažeti video materijal iz Carezze dostupan je na službenim stranicama Svjetskog snowboard kupa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 212377
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr