SNOWBOARD

»

VIJESTI

24.11.2008.      

Autor: Vjeran Baranović 

LG Snowboard FIS WC Big Air Stockholm – rezultati

Janne Korpi je pobjedio na drugom ovogodišnjem izdanju Big Air natjecanja pred 20 000 ljudi.

Nakon Londona gdje je pobjedio Peetu Piiroinen, u Stockholmu je prvo mjesto pripalo  Fincu Janne Korpi . Dvadesetdvogodišnjak, pobjednik zadnjeg natjecanja u halfpipe-u u Saas-Fee-u, je osvojio 53.4 boda, što je bilo dovoljno da bude bolji od Chrisa Soermana (SWE, 52.1) i Seppe Smitsa (BEL, 51.2) koji su bili drugi i treći. Janne Korpi je tako uspio ponoviti prošlogodišnji trijumf.

Njegova pobjeda je još impresivnija činjenicom da je propustio trening dan prije: "Dok sam vozio railove, strgao sam vezove i nisam mogao uopće vježbati. Bio sam poprilično razočaran zbog toga." Ali to nije utjecalo na njegove vožnje danas kada je izveo Frontside 1080 i Cab 900.

Kopri je uživao u pobjedi i na dodjeli nagrada: "Presretan sam. Svako puta dajem sve od sebe i uvijek se trudim pobjediti, ali to nije nikako lagano kada je konkurencija ovako jaka kao danas."

Chris Soerman je, sa Backside 900 i Frontside 1080, bio prvi domaći border na pobjedničkom postolju u Stockholmu: "Presretan sam. Presretan sam zbog rezultata i zbog činjenice da imamo ovakvo natjecanje u Stockholmu , na ovakvom povijesnom mjestu, pred toliko ljudi, Osjećao sam se ugodno cijeli dan i napravio sam svoje. Ali bio sam nervozan prije svog drugog kvalifikacijskog skoka, jer na prvom nisam doskočio."

Rezultati:
          1. Janne Korpi  (FIN) 53.4
          2. Chris Soerman (SWE) 52.1
          3. Seppe Smits (BEL) 51.2


Stefan Gimpl


Seppe Smits


Janne Korpi


Chris Soerman


Postolje


 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 216550
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr