02.12.2013.      

Autor: Ivan Ilijevski

 

B&E Invitational: Novi koncept freeski natjecanja

B&E, odnosno Phil Casabon (aka B-dog) i Henrik Harlaut (aka E-dolo), dvoje ponajboljih freeskijaša razvili su jedinstveni freeski stil koji će pobliže predstaviti na nadolazećem natjecanju.

Suprotno trendu većine drugih natjecatelja, da izvedu što više rotacija (spins) B&E se drže krilatice da trik mora biti izveden savršeno i sa stilom, bez previše rotacija.

Casabon i Harlaut su posljednjih nekoliko godina plasirani uvijek na vrhu svih većih Slopestyle i Big Air Freeski natjecanja, a u francuskom Les Arcsu svi zainteresirani imat će prilike pobliže upoznati o čemu se radi. Za tu prigodu Les Arcs će 06.04.2014. sagraditi posebnu stazu koja će sačinjavati objedinjeni halpipe, quarterpipeove, railove, wall ride, tranzicije i još mnogo drugih jedinstvenih elemenata. 

Ovakva staza zahtjeva ogromnu količinu uloženog rada, pa će tako biti potrebno čak 20.000 kubičnih metara snijega, oko 200 sati rada s ratrakom i 15 dana oblikovanja. Visina zidova bit će 4 metra, a duljina staze 200 metara.

I format natjecanja će biti jedinstven. Rideri će ocjenjivati sami sebe tijekom 3  ˝Jam Sessiona˝. Nakon čega će se izabrati sveukupni pobjednik.

Uz domaćine Harlauta i Casabona sudjelovati će: Candide Thovex, Tanner Hall, Dave Critchton, Parker White, Jossi Wells, Adam Delorme, Paul Bergeron.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4397213
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr