Skijanje.hr

SNOWBOARD

»

VIJESTI

30.01.2012.      

Autor: Ante Pašalić

Foto: ESPN

 

Winter X Games 2012. - najvažniji trenutci

Jedino natjecanje na svijetu koje svake godine uđe u povijest s novooborenim rekordima! Ni ove godine nije bilo drugačije.

Kada smo vam prenijeli vijest o Shaun Whiteovih sto bodova, odnosno prvi put donesenih/izglasanih sto bodova na Winter X Gamesima, vjerojatno niste ni ostali začuđeni kada ste saznali da je upravo Shaun White snowboarder koji 'stoji' iza tog rezultata. Da, taj klinac koji 'lomi' sve ispred sebe i konstantno podiže granicu neizvedivog. Iz godine u godinu svjedočimo napretku snowboard sporta, a veliku većinu tih stvari upravo je White izveo. 

-.-ESPN-.-
Tako ni ne čudi odluka sudaca da mu daju ocjenu sa sto bodova, nakon što je, rečeno snowboard žargonom, "satro" Fs Double Cork 1260° i Double McTwist 1260° u jednom 'runu', a pritom je imao uganut gležanj, te je propustio dan prije SlopeStyle dio natjecanja. Tada su ga već svi otpisali, kao dio "stare ekipe" te s komentarima da nema što više tražiti na natjecanjima, da bi im on upravo u Superpipeu, kao najzahtjevnijoj disciplini, dokazao tko je i što je.

Prema izjavama nakon natjecanja zaključili bi da je napravio samo nešto što je htio oduvijek, nekako neimpresioniran, no već sada razmišlja što izvesti u 2013.

S druge strane, u Big Air natjecanju, Torstein Horgmo izveo je savršeni Triple Cork 1440°, te dobio najveći broj bodova, 50 od strane sudaca, no nije bio prvi zbog zbrajanja bodova dva runa. Titulu najboljeg odnio je još jedan klinac, Mark McMorris. Sa samo osamnaest godina svog života ovaj mladi Kanađanin izveo je Triple Cork 1440° te pobijedio u Big Airu i Slopestyle dijelu natjecanja sa Fs Double Cork 1080°. Tzv. "McRookie" prošle godine je bio srebrni, no ove godine, kada je postao punoljetan - osvojio je zlato.

-.-ESPN-.-
Drugu godinu zaredom u Superpipeu najbolja je bila Kelly Clark, te je sveukupno nanizala 13 medalja, a to što je počela točno prije deset godina, navodi nas na zaključak da slobodno možemo zaključiti kako je sa svojih 28 godina jedna od najstarijih natjecatelja na Winter X Gamesima. Njezina sunarodnjakinja Jamie Anderson osvojila je titulu najbolje u Slopestyle dijelu natjecanja.

Winter X Games 2012 definitivni je svjetski prvak u veličini, važnosti i progresu snowboard sporta koji se organizira na najvećem mogućem nivou iz godine u godinu. Svoju veličinu natjecatelji, i organizatori, pokazali su na svakom koraku podsjećajući sve prisutne na veliki život tragično preminule Sarah Burke.

Winter X Games 2012. Aspen - pregled svih rezultata

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2021.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 2774303
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr