NATJECANJA

»

SKIJANJE

30.11.2014.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Aspen SL (ž): Hosp nakon gotovo 7 godina

Drugi slalom sezone vožen u američkom Aspenu pripao Nicole Hosp.

Sedam je godina gotovo prošlo otkad je Nicole Hosp ubilježila zadnju pobjedu u Svjetskom kupu. Bilo je to na slalomu Zlatne lisice u siječnju 2008., a posljednjih je sezona Austrijanka osvajala podije većinom u superkombinacijskim utrkama.

No, otvorilo joj je danas u Aspenu gdje je sedmo mjesto prve vožnje pomalo i neočekivano pretvorila u svoju 12. pobjedu u Svjetskom kupu. Neočekivano, jer su bolje vrijeme od nje u prvoj vožnji imale, između ostalih, i pobjednica prvog slaloma sezone Tina Maze te domaća miljenica Mikaela Shiffrin.

Što zbog uvjeta na stazi (Maze), što zbog pritiska domaćeg terena (Shiffrin), Hosp se uspjela održati na prvoj poziciji. Iza nje je završila Frida Hansdotter na drugom mjestu, a na trećem Kathrin Zettel. Shiffrin nije mogla bolje od pete pozicije, a Tina Maze je završila na devetom mjestu.

S dva druga mjesta u slalomima ove sezone Hansdotter je tako preuzela crvenu majicu vodeće u disciplini, a u ukupnom poretku čelo drži Kathrin Zettel. Skijašice će sada put kanadskog Lake Louisea gdje će snage odmjeriti u brzim disciplinama.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. HOSP Nicole (AUT) 1:44.90
2. HANSDOTTER Frida (SWE) +0.19
3. ZETTEL Kathrin (AUT) +0.95
4. PIETILAE-HOLMNER Maria (SWE) +1.05
5. SHIFFRIN Mikaela (USA) +1.08
6. STRACHOVA Sarka (CZE) +1.17
7. KIRCHGASSER Michaela (AUT) +1.29
8. GAGNON Marie-Michele (CAN) +1.38
9. MAZE Tina (SLO) +1.69
10. SCHILD Bernadette (AUT) +1.73

Cjeloviti rezultati utrke (pdf)

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 244328
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr