NATJECANJA

»

SNOWBOARD

27.01.2013.      

Autor: Skijanje.hr

 

Austrijancu Millaueru pobjeda na Burn Carnival Snowboard Sessionu

Nakon kvalifikacijskih vožnji, tijekom kojih je 12 europskih ridera pokušalo izboriti svoje mjesto u finalu, pobjedu na šestom po redu Burn Carnival Snowboard Sessionu odnio je Clemens Millauer.

Austrijski snowboarder je, prema odluci žirija, prezentirao najbolje trikove u disciplini Corner Jump na riječkoj snježnoj stazi tek koji metar uz more. Drugo mjesto pripalo je Slovencu Žigi Rakovcu, dok je treće mjesto osvojio lokalni 'rider', Luka Ivica iz Rijeke.

Burn Carnival Snowboard Session počeo je u 13:30 sati kvalifikacijama i isprobavanjem staze koja je nastajala u proteklih nekoliko dana izgradnjom skele visoke čak 12 metara te dovođenjem 100 kubika snijega na Gat Karoline Riječke. 'Rideri' koji su uspjeli doći do svoje pozivnice na Session borili su se za WST bodove i vrijedne novčane nagrade.

Nakon kvalifikacija, najboljima se pokazalo ukupno devet 'ridera' koji su svoje trikove potom prezentirali pred okupljenim mnoštvom za vrijeme finala pod svjetlima reflektora u večernjim satima: Žiga Rakovec (SLO), Luka Podlogar (SLO), Nikola Vrhovec (CRO), Luka Krajnik (SLO), Seppl Ramsbacher (AUT), Darko Kastratović (SRB), Clemens Millauer (AUT), Erik Harc (SLO) i Luka Ivica (CRO).

Novčanu nagradu od 800 eura osvojio je miljenik žirija i publike Millauer, no i Hrvatska je dobila svojeg predstavnika u top tri 'ridera' – mladi Luka Ivica iz Rijeke osvojio je treće mjesto i putovanje na sljedeći KnockOut Snow Festival. Drugo je mjesto pripalo jednom od najboljih slovenskih 'ridera', Žigi Rakovcu.

Sada već tradicionalno snowboard natjecanje u organizaciji snowboard kluba Nine, i u suorganizaciji Turističke zajednice grada Rijeke, kroz cijeli je dan pogledalo nekoliko tisuća posjetitelja izuzetno zainteresiranih za zračne vratolomije i snowboarding koji kao olimpijski sport postaje sve zanimljiviji općoj javnosti na ovim prostorima.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 286041
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr