PROIZVOĐAČI

»

NORDICA

08.07.2013.      

Autor: Goran Razić

UstupioGlobal Šport d.o.o., kontakt: gstravs@globalsport.si

 

Nordica Dobermann SLR EVO (13/14)

Nordicin već jako dobro poznati race segment Dobermann već dugi niz godina nudi prepoznatljivi izgled i race skije koje bi se mogle naći na nogama mnogih skijaša.

Testirani model: 160 cm, r = 13 m
Sidecut: 120.5-72-103,5
Dostupne visine: 152, 160, 168, 176 cm

 

-.--.-Tko voli šarolik i prepoznatljiv talijanski dizajn, solidne materijale, ali i vrlo vozljivu skiju u Nordici bi mogao pronaći svog skijaškog partnera. Skija je jako šarolikog dizajna. Na sebi nosi plavu, bijelu, crvenu, crnu i zelenu boju u kombinaciji već dobro poznatoj kupcima skija ovog talijanskog proizvođača.

Paleta natjecateljskih modela nudi ukupno osam modela, od čega su čak četiri modela Spitfire, koji predstavljaju niži segment race razreda, dok ostalo otpada na FIS veleslalom i slalom modele te na najjače komercijalne slalom veleslalom i slalom modele. 

Upravo u posljednji segment spada i testirani Dobermann SLR. Riječ je o top slalom skiji Nordice za sezonu 13/14. Put do zvijezda u komercijalnom race razredu za većinu proizvođača poprilično je trnovit. Iako je riječ o proizvođaču poznatog i renomiranog pedigrea, ova klasa za europske je kupce već nekako rezervirana za Atomic, Fischer ili pak Head. 

Ono što Nordica, ali i ostali proizvođači mogu ponuditi za privlačenje kupaca su "drugačiji" dizajn, pomalo drugačije vozne karakteristike (prikladnije većem dijelu skijaške populacije) te prihvatljiva cijena koja će i dalje garantirati vrlo solidne materijale. 

Upravo je o takvoj skiji ovdje riječ. Nordica je opremljena Nordica/Marker vezovima, dok je unutrašnjost skije potpomognuta dodatnim uzdužnim titanskim ojačanjima. Što se vanjštine tiče u Nordici su se odlučili na tzv. "moderate race profile" što u prijevodu znači da skija ima geometriju prilagođenu lakšem ulasku u zavoj zahvaljujući kombinaciji rockera i cambera u omjeru 10%-90%, dok slalomski vrh skije slijedi tzv. GS geometrija skije u repu radi čega je skija puno stabilnija na izlasku iz zavoja. 

U praksi to izgleda tako da je Dobermann SLR vrlo uglađenih i dobrih karakteristika. Skija je brza i nudi odlične povratne informacije u vožnji na rubnicima, posebice u vožnji kratkim zavojima. Rubnici su vrlo dobri i na umjereno tvrdoj stazi će držati oštrinu dosta dugo. 

S druge pak strane dojma smo kako je skija ipak ponešto mekša i vozljivija od konkurentskih slalom modela te joj je reakcija ipak nešto pitomija. Upravo te karakteristike bi mogle biti ključne kod većine sportski nastrojenih kupaca koji još uvijek žele sačuvati svoja koljena, ali i osmjeh na licu krajem skijaškog dana. 

Za one koji žele beskompromisnu slalom skiju munjevitih reakcija morat će ipak zaviriti u FIS razred ukoliko žele skijati na skiji barem približnih karakteristika koje svakodnevno koristi Andre Myhrer. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 290092
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr