24.01.2011.      

Autor: Ante Pašalić

Photo: FIS & arhiva Skijanje.hr

 

La Molina - 9. FIS Svjetsko prvenstvo

Anja Štefan solidna na 13. mjestu u disciplini Slopestyle.

Proteklog tjedna španjolska La Molina ugostila je 9. FIS Svjetsko snowboard prvenstvo.

Osim u La Molini, u kojoj su se vozile utrke svih preostalih disciplina, Big Air natjecanje održalo se u samom centru Barcelone. 

Nama najzanimljivija disciplina 9. FIS Svjetskog prvenstva, Slopestyle, protekao je u dominaciji Finkinje Enni Rukajarvi, koja je i dalje u nenadmašnoj formi, te osvaja sva natjecanja na koja pristupi. Naša jedina natjecateljica na Svj. prvenstvu, Riječanka Anja Štefan, osvojila je solidno 13. mjesto, a u muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Seppe Smits iz Belgije.

-.-Ana Rumiha, Barbara Kuznik, Fran Baća BONK-.-(Anja Štefan)

U PGS disciplini zlatnu medalju je osvojila Ruskinja Alena Zavarzina, a u muškoj konkurenciji pobjednik je bio Austrijanac, Benjamin Karl. U disciplini PSL, svjetska prvakinja u ženskoj konkurenciji postala je Katarine-Hilde Engeli iz Norveške, a u muškoj je opet trijumfirao Austrijanac, Benjamin Karl.

Halfpipe disciplina je protekla u dominaciji Australaca. U ženskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojila je Holly Crawford iz Australije. Švicarka Ursina Haller osvojila je drugo mjesto na podiju, a Kineskinja i šampionka iz 2009 godine Jiayu Liu završila je na trećem mjestu.

U muškoj konkurenciji Nathan Jonstone uvjerljivo je zaslužio zlatnu medalju nad nešto slabijom konkurencijom drugoplasiranog Švicarca Iouri Podladtchikova, a treće mjesto je pripalo Fincu Markusu Malinu.

Najveći event FIS Svjetskog prvenstva u La Molini bilo je Big Air natjecanje održano u glavnom gradu Katalonije, Barceloni. Spektakl, održan u centru grada, zadivio je mnoge posjetitelje, a pobjednik je bio Finac Petja Piiroinen koji sa ovom pobjedom donosi Finskoj već četvrto prvenstvo na kojem su Finci osvajači zlata. Kanađanin Zach Stone osvojio je drugo mjesto, a Belgijanac Seppe Smits treće.

U SBX disciplini nije bilo nikakvih iznenađenja, a pobjednica je bila američka olimpijka Lindsey Jacobellis, dok je u muškoj konkurenciji najbolji bio Australac Alex Pullin.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 303656
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr