NATJECANJA

»

SNOWBOARD

13.03.2013.      

Autor: Majda Gregorović Čolović

Foto: Nescafé Champs Leysin

 

Nescafé Champs Leysin SBS: Potpuna američka dominacija

Sezona 20112/13. World Snowboard Toura (TTR) završila je u Oslu na The Arctic Challengeu. Međutim, istovremeno u švicarskom Leysinu započelo je bodovanje za sezonu 2013/14. u Slopestyleu na 5Star eventu Nescafé Champs.

Natjecatelji su tako dobili priliku za rano skupljanje bodova prije gustog rasporeda i Olimpijskih igara slijedeće zime.

Nescafé Champs je događaj poznat po opuštenoj atmosferi, jedinstvenoj postavi staze i noćnom životu. Ono što ovu Slopestyle stazu čini posebnom je Superpipe koji slijedi nakon početnog Skyraila. Zbog toga je promijenjen i način bodovanja, te se umjesto same tehničke izvedbe i zahtjevnosti trika, naglasak pri bodovanju stavlja i na stil i amplitudu skokova. Nakon Superpipea slijede Big Air i još jedan rail element na završetku staze.

U današnje doba većina 'ridera' je specijalizirana za samo jednu disciplinu, pa upravo ova kombinacija Slopestyle-Halfpipe čini Nescafé Champs natjecanje zahtjevnim i atraktivnim.

Natjecanje je započelo otvorenim kvalifikacijama, nakon kojih je 12 momaka i 6 djevojaka prošlo u polufinale. U polufinalu im se pridružilo još natjecatelja koji su na natjecanje došli uz pozivnicu ili su kvalifikaciju "zaradili" na jednom od ranije održanih natjecanja. Ukupno 39 muškaraca i 20 žena borilo se za prolazak u finale, odnosno za 12 pozicija u muškoj i 6 u ženskoj konkurenciji.

U finalu, u obje konkurencije, potpuna dominacija ridera iz Sjedinjenih Američkih Država. Od ukupno 6 mjesta na pobjedničkom postolju predstavnici/e SAD-a osvojili su čak 5.

Rezultati SBS M:

1. Janne Korpi FIN
2. Spencer Link USA
3. Scott Moline USA

Rezultati SBS Ž:

1. Ty Walker USA
2. Jordie Karlinski USA
3. Phoebe Novello USA

Cjeloviti rezultati natjecanja

Kraći video-prilog s natjecanja:

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3001642
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr