31.01.2011.      

Autor: Ante Pašalić

Photo: Anja i Morena za Skijanje.hr

 

Univerzijada, SBX: Nikola Vrhovec u finalu

Hrvatski reprezentativac Nikola Vrhovec ušao je u finalnu vožnju na Univerzijadi u Turskoj.

Odlične vijesti stižu nam iz turskog Erzuruma, u kojem se održava Univerzijada odnosno studentske Olimpijske igre. Naši "studenti" su već prošli prvi ispit, s ulaskom Nikole Vrhovca u finalnu vožnju na Snowboardcross natjecanju!

Nikola je do finala 'dogurao' odličnim vožnjama, te je tamo u teškoj konkurenciji izborio odlično 27. mjesto. Pobjedu je odnio njemački reprezentativac Konstantin Schad.

-.-Nikola Vrhovec-.-

Ovo je tek drugo natjecanje za Vrhovca, koji je tek od ove sezone počeo nastupati na SBX natjecanjima. Trening i kvalifikacije su prošli odlično, a u finale je ušao kao 26. od 32 natjecatelja iz svoje skupine. U finalu je vozio protiv natjecatelja iz Švicarske, Velike Britanije i Kanade, koji su se pokazali jako iskusnim i brzim vozačima. Nikola Vrhovec je tu završio svoj 'run', i na kraju bio 27. od pedesetak natjecatelja.

"Jako sam zadovoljan za drugu SBX utrku u životu! Nisam imao teorije protiv ovih 'veterana' u finalu, tehnika im je predobra, ali sam bio blizu, što me jako veseli!

Staza je bila zahtjevna, no na treninzima sam je dosta dobro upoznao, te kad sumiram sve, jako dobro je prošlo! Zadovoljan sam!"
- izjavio je Nikola Vrhovec nakon utrke.



-.-Nikola Vrhovec-.-Nikola Vrhovec na startu u finalu SBX-a



Za našu reprezentaciju ostala su još dva vrlo važna snowboard natjecanja, SlopeStyle za našu Anju Štefan i Halfpipe za Morenu Makar gdje imamo velike šanse za odličan rezultat.

Napomenimo da je Anja u odličnoj formi, te je već na samom početku sezone osvojila odlično 4. mjesto na Horsefeathers Pleasure Jamu, 13. mjesto na Svjetskom prvenstvu u La Molini, te 2. mjesto na Volcom PBRJ, što sve budi nade za dobar plasman na Univerzijadi. Morena Makar je na prošloj Univerzijadi odradila dobar posao, pa ne sumnjamo i u ove Igre.

Našoj snowboard reprezentaciji želimo puno sreće i na predstojećim natjecanjima.

-.-Nikola Vrhovec-.-Hrvatska snowboard reprezentacija na Univerzijadi u Turskoj
(Morena Makar, Nikola Vrhovec i Anja Štefan)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 279799
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr