SNOWBOARD

»

VIJESTI

26.01.2011.      

Autor: Ante Pašalić

Photo: ESPN

 

15. Winter X Games

Aspen u Coloradu ugostiti će 15. Winter X Games.

Pozamašna brojka od preko 210 svjetskih natjecatelja od sutra će se natjecati na jednom od najvećih snow evenata na svijetu. Freestyle snowmobile, skijaši i snowboarderi u četverodnevnoj manifestaciji natjecat će se za titulu najboljeg, na ovim tzv. 'pravim' Olimpijskim igrama.

Natjecanje će se održati od 27. - 30.  siječnja 2011. s velikim medijskim praćenjem - uz direktan TV prijenos na desetak televizijskih kuća, te uz stotine koje će ih popratiti snimkama. Prošle godine u direktnom prijenosu X Games je gledalo 40 milijuna gledatelja, što ovaj event stavlja među najgledanije na svijetu.

Brojka od 80,000 posjetitelja na samom eventu uživo će pratiti sva događanja tijekom četverodnevnih natjecanja. A osim 'glavnih sportova' i natjecanja u SlopeStyle, Superpipe, Sbx i Big Air disciplinama, popratni 'manji' eventi također su dio cijelog spektakla. Lista pozvanih 'ridera' je iznimno velika - natjecat će se u biti svi najbolji snowboarderi svijeta - što zapravo i čini ovaj event tako velikim i popularnim.

'Course' je najveći do sada sa sedam elemenata, uključujući 25 metarske kickere. Superpipe je i dobio to ime na ovom eventu, jer ima 7-metarske 'wallove', što cijeli event diže na najvišu razinu natjecanja u svijetu.

Izdvojili bi simpatično natjecanje, snowboard legende Petera Linea, koji je organizirao "Best Method" natjecanje, u kojem su pozvani rideri s najljepšim Method trikom. Publika će putem sms-a glasati, te odrediti tko je pobjednik, a onaj rider koji skupi najviše glasova biti će pobjednik 'naj-stylish' Method trika.

Osim natjecanja, biti će predstavljen i video contest "Street/Real snow" organiziran od strane X Gamesa, u kojem su okupljeni najbolji ne-natjecatelji, street rideri, a cilj im je snimiti jednominutni video clip. Najbolji će biti odabran na samom natjecanju, te će biti proglašen pobjednik s glavnom nagradom od 50,000$.

Live prijenos koji počinje za samo nekoliko sati možete pratiti na ESPN-u ili putem weba na njihovim Internet stranicama. A kako je bilo prošle godine možete pročitati u Winter X Games 14. članku.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 27202
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr