NATJECANJA

»

SNOWBOARD

23.01.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: © FIS/Oliver Kraus

 

Veysonnaz SBX: Neuhvatljiva Jacobellis, Boldikov i Holland

U sklopu snowboard FIS Svjetskog kupa prošloga su tjedna u švicarskom Veysonnazu vožena po dva snowboardcross natjecanja za boarderice i boardere.

Tri ovogodišnja natjecanja - tri konačne pobjede. Savršeni je to 'score' kojega u sklopu ovosezonskog izdanja snowboard Svjetskog kupa u snowboardcrossu u ženskoj konkurenciji drži trostruka snowboardcross svjetska prvakinja te olimpijska srebrna iz Torina 2006., 26-godišnja Lindsey Jacobellis iz SAD-a.

-.--.-

U švicarskom Veysonnazu u četvrtak, 19. siječnja, slavila je na prvom natjecanju, koje je održano kao zamjensko za austrijski Bad Gastein. A jučer, u nedjelju 22. siječnja, uspjeh je potom još i ponovila na 'redovnom', kalendarom unaprijed planiranom natjecanju.

Na natjecanju održanom u četvrtak, u 'velikom finalu', Jacobellis su se pridružile Chloe Trespeuch (FRA), Maelle Ricker (CAN), Nelly Moenne Loccoz (FRA) te završna trećeplasirana, Dominique Maltais (CAN) i drugoplasirana Alexandra Jekova (BUL). Dok je 'malo finale' pripalo Zoe Gillings (GBR).

U muškoj konkurenciji u četvrtak do prve pobjede jednog Rusa u snowboardcrossu u sklopu Svjetskog kupa stigao je Andrej Boldikov.

-.--.-

28-godišnjak koji je do pobjede u Veysonnazu u snowboardcrossu Svjetskog kupa upisao od 'top 10' rezultata samo jedno 7. mjesto u Stonehamu (CAN) u veljači 2011.

Drugo i treće mjesto pripalo je Nateu Hollandu iz SAD-a te Pierreu Vaultieru (FRA). A dok je Boldikov u nedjelju ponovio sedmo mjesto iz Stonehama, 33-godišnji Holland je nakon drugog mjesta u četvrtak uspio stići i do svoje pete snowboardcross pobjede u Svjetskom kupu (prva još iz 2005. i Sierra Nevade, ESP, nap.a.). I prve nakon Lech am Arlberga (AUT) iz prosinca 2010.

-.--.-

Na pobjedničkom podiju Hollandu su se pridružili Markus Schairer (AUT) te Emanuel Perathoner (ITA).

Najbliže 'pratilje' Lindsey Jacobellis u nedjelju su bile opet Dominique Maltais te Alexandra Jekova. Samo što je sada Maltais završila druga, a Jekova treća.

Kalendar snowboard FIS Svjetskog kupa kao iduće natjecanje 28. siječnja donosi po jedan paralelni veleslalom boarderica i boardera u Sudelfeldu (GER).

Pregled svih potpunih rezultata Veysonnaza

Kraći video-prilozi s natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 278385
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr