SNOWBOARD

»

VIJESTI

11.02.2013.      

Autor: Majda Gregorović
Foto: Burton European Open

 

Burton European Open SBS: Natjecanje ometeno lošim vremenom

Burton European Open (BEO) jedan je od sedam 6star eventa World Snowboard Toura (TTR), pod pokroviteljstvom Burton snowboarda. Ovogodišnje, četrnaesto izdanje BEO natjecanja održavalo se od 4. do 9. veljače u Laaxu, Švicarska.

Natjecanje se održavalo u disciplinama halfpipe i slopestyle za žene i muškarce, u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Za ovo elitno natjecanje prijavilo se više od 300 natjecatelja iz cijeloga svijeta, a nagradni fond iznosio je nevjerojatnih 125.000 USD. BEO je osmišljen na način da omogućava natjecateljima amaterima da se okušaju rame uz rame sa najboljim svjetskim profesionalcima, odnosno format natjecanja je takav da u kvalifikacije ulazi 80 ridera u dvije skupine. U polufinale dalje prolazi 24 najboljih iz kvalifikacija, te 16 ridera s pozivnicom. Nakon 3 runa, od njih 40, u finale prolazi 12 najboljih. U ženskoj konkurenciji kvalifikacije započinje 40 natjecateljica u dvije skupine, od kojih 8 prolazi u polufinale, te im se pridružuje 8 djevojaka s pozivnicom. U finale dalje prolazi 6 najboljih djevojaka.

Iako je početak natjecanja bio predviđen za ponedjeljak 4. veljače, odgođen je za slijedeći dan, te su u naguranom rasporedu održane kvalifikacije i polufinale muškog halfpipea i kvalifikacije muškog i ženskog slopestylea. U srijedu, 6. veljače dovršene su kvalifikacije muškog slopestylea (prekinute zbog lošeg vremena) i nakon toga održano polufinale. Također, održane su kvalifikacije i polufinale halfpipea u ženskoj konkurenciji.

Slopestyle polufinale i finale u ženskoj, te finale u muškoj konkurenciji bili su potom predviđeni za 7. veljače. Svi su željno iščekivali da finalisti napokon pokažu svoje najjače adute na 500 metara dugoj stazi, međutim, vremenski uvjeti su opet pokazali zube i svima pomrsili planove.

Zbog snažnog vjetra i obilnih snježnih padalina slopestyle natjecanje je kompletno otkazano, pobjednici su proglašeni prema rezultatima polufinala održanog dan ranije. Pobjednikom 14-og BEO slopestylea tako je postao Torstein Horgmo (NOR), s uvjerljivom prvom vožnjom polufinala koja je uključivala switch back 5, front 10 double i back 10 double na kickerima.

Rezultati BEO slopestyle M:

1. Torstein Horgmo NOR
2. Mark McMorris CAN
3. Sebastien Toutant CAN
4. Eric Willett USA
5. Stale Sandbech NOR

Polufinale u ženskoj konkurenciji nije održano pa je donesena odluka da se nagradni fond raspodijeli ravnomjerno među natjecateljicama, bez proglašenja pobjednika.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 7846
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr